Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019

Krijn Taconiskade deels autovrij

Geplaatst op 25 oktober 2018, 14:04 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

VOORLOPIG BESLUIT

Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland


ARGUMENTATIE:
Deze ambitie wordt door de verenigde ondernemers in de haven wel opgepakt.

De haven van IJburg wordt beschouwd als een van de leukste plekken van IJburg. Jammer genoeg is de markt verdwenen want dat gaf wel de nodige reuring op zaterdag. Het nog te bouwen complex Jonas zal nog wat meer kleur geven aan de waterkant en hopelijk veel activiteiten in de te verhuren ruimtes in 'de plint'.
Gelukkig is er nu invulling gegeven aan de leegstaande horeca locatie van voormalig Cafe Ed aan de Krijn Taconiskade. Hier zal dus in de zomer ook weer een terras aan de waterkant verschijnen. Het wordt nog een echte boulevard.
Helaas is er erg veel snelrijdend autoverkeer tussen de terrassen en restaurants zelf. Dit veroorzaakt zeer gevaarlijke situaties voor (kinderen van) terrasbezoekers en het personeel van de horecazaken. Ook de geparkeerde auto's zorgen voor een onoverzichtelijke situatie.
Ik stel dan ook voor om dit stukje kade tussen de Pieter Oosterhuisstraat en de Franz Zieglerstraat autovrij te maken en alleen toegankelijk voor leveranciers op bepaalde tijden.
Dit is goed voor de verkeersveiligheid en haalt de horeca echt naar het water toe. Voor het doorgaand verkeer zijn er voldoende alternatieven via de Pampuslaan.

Gewenst resultaat Afsluiten voor doorgaand verkeer (en parkeren) van het deel Krijn Taconiskade tussen de Pieter Oosterhuisstraat en de Franz Zieglerstraat.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
29 reacties

Margot van Linge

Ja: Veel beter voor de sfeer. De auto is te dominant.
wo 7 november 2018 20:08

Ellyn Larson

Ja
vr 9 november 2018 17:12

Kathelijne van der Molen

Ja
di 13 november 2018 12:25

Stefan Carpentier

Ja
wo 21 november 2018 20:51

Jeroen Overweel

Ja
vr 23 november 2018 11:55
Wil je reageren? Meld je dan aan.