Projectvoorstel voor gebiedsplan 2019
Idee

Speelfontein Joris Ivensplein

Geplaatst op 25 oktober 2018, 10:56 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

VOORLOPIG BESLUIT

Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland


ARGUMENTATIE:
Het aangedragen project is leuk, maar is niet ingepast in het huidige ontwerp voor verbetering van het Joris Ivensplein. Ook brengt een fontein hoge beheerkosten met zich mee, wat realisatie ook in de toekomst minder waarschijnlijk maakt.

Een of twee rijen waterspuwers (bedriegertjes, in de grond, die niet uitsteken) die ombeurten uit en aangaan. Verfraaid met gekleurd licht. Waar zomers kinderen in kunnen spelen. Zoals de prachtige fontein op het haarlemmerplein die daar zorgt voor sfeer en plezier.

Toelichting

Veiligheid en kosten: Het gaat om zogenoemde bedriegertjes, zoals op het Haarlemmerplein. Het voordeel van dat er al zo'n speelfontein in de stad is, is dat er al onderzoek gedaan is naar installatie, onderhoud, veiligheid en hufterproofheid. We hoeven hiervoor het wiel niet opnieuw uit te vinden 

Plaatsing: Ik heb geen inzicht over hoe het zit met de mogelijkheid van stroom- en watertoevoer op het plein, iets wat kan meewegen in de beslissing van plaatsing van de bedriegertjes. Op basis van het ontbreken van die informatie, lijkt mij nu de kant van het (echte) grasveld de beste plaats. Zodoende heeft de Reuring markt geen last van de speelfontein en de spelende kinderen geen last van de markt en grenst het niet direct aan het schoolplein. 

Sponsoring: wellicht zijn er ondernemers aan en om het plein die willen bijdragen aan het verwezenlijken van de speelfontein. De fontein lokt meer mensen naar het plein en is derhalve goed voor de ondernemers in de buurt. 

Gewenst resultaat Zomers speelplezier en verfraaiing van het plein.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
56 reacties

Margot van Linge

Ja: Kan je toch niet tegen zijn. Vergroot de ‘ speelpret’
wo 7 november 2018 20:11

Linlin van Lonkhuyzen

Ja
do 8 november 2018 09:24

bericht verwijderd

Joke Brandt

Ja: erg leuk voor kinderen
wo 21 november 2018 14:34

Stefan Carpentier

Ja
wo 21 november 2018 20:17
Wil je reageren? Meld je dan aan.