Project in gebiedsplan 2019

Buurtgids verwelkomt (nieuwe) bewoners

Geplaatst op 22 oktober 2018, 15:25 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

VOORLOPIG BESLUIT: Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2019 - IJburg en Zeeburgereiland

ARGUMENTATIE:
Er zijn afgelopen jaar goede ervaringen opgedaan met dit project en er zijn ook kansen voor het leggen van verdere verbindingen in de buurt.

Een lokale gids zorgt ervoor dat (nieuwe) bewoners elkaar, de buurt, lokale ondernemers en buurtinitiatieven leren kennen door middel van een gezamenlijk rondwandeling. Deze wandeling vindt eenmaal per maand plaats. De nieuwe bewoners worden door de gemeente uitgenodigd voor de tour. De behoeften en krachten van (nieuwe) bewoners kunnen zo snel mogelijk worden omgezet in actie/energie voor de buurt. Afgelopen jaar hebben we al twaalf tours gegeven op IJburg. Onze buurtgidsen hebben met heel veel liefde hun kennis overgebracht. Er zijn veel mooie contacten gelegd en nieuwe mensen actief geworden.

Buurtgids streeft naar leefbare buurten en wijken, waarin zowel oude als nieuwe bewoners zich thuis voelen en naar hun beste vermogens participeren. Wij willen mensen samen brengen om zo het onderlinge vertrouwen te vergroten en problemen in de toekomst voor te zijn.
Kijk voor een mooie impressie van een tour op IJburg met onze buurtgids Kitty op www.youtube.com/watch?v=XkpbeSDwLQM

Gewenst resultaat (Nieuwe) buurtbewoners beter en sneller kennis laten maken met de buurt zodat zij zich welkom voelen. Hiermee creëren we kansen voor deze mensen om actief te worden in de buurt en voor de lokale initiatieven om zichzelf aan zo veel mogelijk (nieuwe) mensen te presenteren en hun hulpvragen uit te zetten.

Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Sterkere verbondenheid tussen buurtgenoten (?)
Financiële dekking:
  • Stadsdeel: 5.000,00 - Budget Maatschappelijk Initiatief. Er is per jaar €7.000 nodig om de twaalf tours te coördineren. Dit bestaat uit het onderhoud van het reserveringssysteem en contact met de deelnemers, gidsen en initiatieven. Het team bestaat uit vrijwilligers en betaalde krachten.
  • Stadsdeel: 2.000,00 - Budget Basisvoorzieningen
Deel dit:
3 project-updates toon alle updates

Patricia Song

28-jan-2020 13:50
Project afgerond


0

Open de update in eigen pagina

Patricia Song

28-jan-2020 16:18
Project afgerond


0

Open de update in eigen pagina
5 reacties

Pien Thate

Ja: Bewoners komen tijdens de wandeling ook bij ons (Biolicious) langs. Ik vraag de deelnemers vaak hoe lang ze al op IJburg wonen. Sommige zijn nieuw maar er lopen ook bewoners mee die al langer op IJburg wonen maar veelal zegt iedereen dat ze IJburg op een hele nieuwe manier hebben leren kennen door Lees meer
ma 29 oktober 2018 12:14

Jannike Oltmans

Ja
ma 29 oktober 2018 23:37

Guusje Witteveen

Ja
di 30 oktober 2018 22:56

K Petiet

Ja
wo 31 oktober 2018 09:50

Manuela Smith

Ja
za 3 november 2018 12:47
Wil je reageren? Meld je dan aan.