Project in gebiedsplan 2018

Ondersteunen ondernemersverenigingen IJburg

Geplaatst op 23 september 2017, 11:19 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

Ondernemersverenigingen kunnen in 2018 gebruik maken van verschillende subsidieregelingen, zoals voor gebiedsbranding, straatmanagement, ondernemersinitiatieven die gericht zijn op een schoon, veilig en aantrekkelijk gebied of op de binding met bezoekers van het gebied. Ondernemers die niet zijn verenigd kunnen een subsidie aanvragen voor het oprichten van een ondernemersvereniging. Met deze subsidie kunnen ondernemers de benodigde acties (laten) uitvoeren om te komen tot het oprichten van een ondernemersvereniging voor het gebied waarin zij hun bedrijf uitoefenen en op deze manier te kunnen werken aan het versterken van het economisch gebied. De regelingen worden uitgevoerd door de stadsdeelorganisatie en/of de RVE Economie.

Toelichting
  • gebiedsbrandring:Het doel van de regeling is het vergroten van het onderscheidend vermogen van het gebied en daarmee de economische ontwikkeling van dat gebied versterken.
  • Straatmanagement met als doel:

- het verbeteren van de economische structuur;
- het verbeteren van de uitstraling en het beeld van het winkelgebied;
- het verbeteren van de openbare ruimte van het winkelgebied;
- het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid;
- het versterken van de lokale organisatiegraad van de ondernemers;
- het in stand houden van de opgebouwde status van het winkelgebied.

  • Ondernemers initiatieven die gericht zijn op:

- activiteiten gericht op een schoon, veilig en aantrekkelijk gebied
- activiteiten gericht op het verbeteren van de binding met de bezoekers van het gebied waar het initiatief  plaatsvint.
Ondernemers die niet zijn verenigd kunnen een subsidie aanvragen voor het oprichten van een 
 ondernemersvereniging:

Met deze subsidie kunnenondernemers de benodigde acties (laten) uitvoeren om te komen tot het oprichten van een ondernemersvereniging voor het gebied waarin zij hun bedrijf uitoefenen en op deze manier te kunnen werken aan het versterken van het economisch gebied (schoon, heel, veilig: Leefbaar en prettig om de dagelijkse en niet dagelijkse boodschappen te doen).


 De regelingen worden uitgevoerd door de stadsdeelorganisatie en/of de RVE Economie

 

Gewenst resultaat 
Actieve ondernemers met als gevolg versterking van de lokale economie; prettige en veilige winkel en verblijfsgebieden waar de bewoner van IJburg alles kan vinden voor de dagelijkse en niet dagelijkse inkopen en daarnaast voor een hapje eten , de borrel of een feestje voor IJburg kiest.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
1 projectupdate

Marcia van der Hart - Simon

Anders

Dit project is erop gericht ondernemersverenigingen te ondersteunen of ondernemers te stimuleren zich in een ondernemerscollectief te verenigen om gezamenlijk de belangen van het economische gebied te behartigen. Ondernemerscollectieven zijn afhankelijk van de organisatiekracht van de vereniging e... lees meer
0
Open de update in eigen pagina