Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018
Init.

IJburgTV voor en door bewoners

Geplaatst op 21 september 2017, 14:58 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

VOORLOPIG BESLUIT

Dit project wordt niet voorgedragen voor het concept Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland


ARGUMENTATIE:
Budget kan worden toegekend aan de hand van inhoudelijke projectvoorstellen, mits deze aansluiten op de gebiedsagenda. Dat kunnen zelfstandige projecten zijn, ook levert Ijburg TV hun expertise bij initiatieven van anderen. Een voorbeeld hiervan is de rol in de 'Expeditie IJburg Rijker', waar een serie filmpjes wordt opgeleverd rondom de huisvesting van statushouders op IJburg. In 2018 zal IJburg TV doorgaan met het maken van een aantal items rond de komst van de statushouders. Ook het voorstel van IJburg TV om samen met bewoners van het Martien Schaperhuis actief de wijk in te gaan sluit goed aan bij de doelstelling om alle IJburgers, hoe verschillend ook, met elkaar prettig samen te laten leven. Over de vorm gaat het gebiedsteam graag in gesprek met de initiatiefnemer. Er is deels overlap met het voorstel 'Ga je nu weer mijn verhaal stelen' van Mireille de Ruiter. Er is meer gesprek nodig om te onderzoeken op welke wijze samenwerking tot stand kan komen, en om tot een projectplan te komen met een begroting waar het stadsdeel een bijdrage aan kan leveren. Daar kunnen we met elkaar begin 2018 aan werken. Om aan te geven dat we hiermee aan de slag gaan nemen we in het gebiedsplan 2018 het project 'Ontmoeting tussen kwetsbare en krachtige bewoners' op.

IJburgTV is de lokale omroep van IJburg die geheel in het teken staat van IJburg. Nieuws, verenigingen, scholen, sport, een wijkagenda, kortom, alles wat met IJburg te maken heeft komt aan bod.

De non-profit stichting bestaat geheel uit vrijwilligers en wordt geleid en gecoördineerd door professionals. Het platform werd opgericht in 2007 door Patrick Richter met als doelstelling:
- de wijk in beeld te brengen
- mensen kennis te laten maken met media (techniek), met de buurt, met elkaar en daardoor de leefbaarheid (sociale cohesie) in de wijk te bevorderen.

 

Toelichting

In 2018 ligt de nadruk op verbindingen leggen in de wijk en de bewoners informeren over zaken die ze erg bezighouden. Met name zullen wij de ontwikkelingen volgen rond de komst van statushouders op kavel 13A, tram 26 issues, Nuonweg status en verslag doen van Meetups voor de bewoners.

Daarnaast willen wij meer aandacht geven en een gezicht geven aan groepen die aan de zijlijn staan. Met vrijwilligers van het Martien Schaperhuis, Dynamo, ViiA maar ook met (auditief)beperkte mensen van MaakZaam zullen projecten gestart worden om hun leefomgeving, interesses in beeld te brengen en hun meer te betrekken in de gemeenschap.

Met de jeugd willen wij verder gaan met ons project "Jonge Journalisten". In een aantal workshops wordt hun geleerd om te gaan met media en verslag te doen over zaken die hun bezig houden en op onderzoek te gaan in hun buurt. In 2017 is dit project succesvol geweest op de Neptunus school.

Om onze buurtgerichte projecten te financieren vragen wij een ondersteuning van €10.000 ex btw.

Gewenst resultaat De IJburgers te informeren over ontwikkelingen in hun wijk, met elkaar te verbinden en daarin bewoners die aan de zijlijn staan te betrekken.
Illustration
 
Bijdrage aan de prioriteiten:
Financiƫle dekking:
  • 10.000,00
Deel dit:
10 reacties

Bob Eisenberger

Ja
za 21 oktober 2017 11:39

lianne zandstra

Ja
za 21 oktober 2017 17:56

Machteld Wentzel

Ja
za 21 oktober 2017 20:09

Ephraim Fuks

Ja
za 21 oktober 2017 21:42

Suzanne Spliethoff

Ja
ma 30 oktober 2017 14:08
Wil je reageren? Meld je dan aan.