Project in gebiedsplan 2018

Optimaliseren oevergebruik IJburg

Geplaatst op 18 september 2017, 15:08 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland
VOORLOPIG BESLUIT:
Dit project wordt opgenomen in het concept Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

De eilanden van IJburg zijn, uit oogpunt van veiligheid, omringd met een primaire waterkering. Aan de IJmeerzijde zijn de oevers robuust ingericht met steen en beton. Aan de luwe zijde bestaan de oevers veelal uit een openbare groenstrook langs het water. Deze groenstrook heeft een belangrijke recreatieve en ecologische functie binnen de beperkte openbare ruimte op IJburg. De afgelopen jaren is een aantal vraagstukken ontstaan met betrekking tot het gebruik van de oeverzones en gebruik van het water. De aard, omvang en urgentie van ieder vraagstuk verschilt per gebied, maar hebben allemaal een relatie met de inrichting van openbare ruimte en privaat gebruik. Onderzocht wordt welke knelpunten aandacht verdienen en op welke wijze het gebruik van de openbare ruimte kan worden verbeterd.

Doelgroep
Volwassenen
Gewenst resultaat 
Uitvoeringsplan met maatregelen om knelpunten op te lossen en het gebruik van de groene oevers te optimaliseren.
Idee
Bijdrage aan de prioriteiten:
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates

John Roozendaal

Anders

Het onderwerp "optimaliseren oevergebruik" is veelomvattend waarbij de realisatie wordt gekoppeld aan lopende projecten en ontwikkelingen. Dit jaar is het onderwerp betrokken bij ecologisch onderzoek voor het afbouwen van IJburg 1ste fase. Daarnaast maakt het onderwerp onderdeel uit van het project ... lees meer
0
Open de update in eigen pagina

John Roozendaal

Project niet gerealiseerd

Hoewel het vraagstuk voor de inrichting en gebruik van de oeverzones van IJburg in 2018 in kaart is gebracht was het door het ontbreken van de juiste capaciteit niet mogelijk concrete acties uit te voeren. Ook in 2019 blijft er aandacht voor dit onderwerp.
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Linda Vosjan

di 26 september 2017 21:50
Ja

Linda Vosjan

di 3 oktober 2017 10:20
de vraag is wel waarom dit uit het gebiedsplan gefinancierd zou moeten worden?

Han Ahlers

zo 22 oktober 2017 11:50
Ja