Projectvoorstel voor gebiedsplan 2018   

Beschermen dierenleven in het Diemerpark

A
geplaatst op 9 september 17, 12:40 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland

Veel mensen genieten van de natuur, de vogels en de andere dieren in het Diemerpark. Om dat zo te houden zijn stilte- en rustplekken voor dieren onontbeerlijk.
Tussen de Diemerzeedijk en het Amsterdam-Rijnkanaal In het Diemerpark ligt een belangrijk stilte- en rustgebied. Hoewel dat eigenlijk voor mensen en honden ontoegankelijk zou moeten zijn, vinden er dikwijls menselijke activiteiten plaats. Bordjes met de aanduiding “verboden voor honden” worden niet gezien of genegeerd.
Daarom vragen wij om aanvullende maatregelen om mensen en honden uit die zone te weren. Dit kan bijvoorbeeld door het breder en dieper maken van waterpartijen, dichte en speciale beplanting (zoals prikstruiken), afrasteringen, en/of wildroosters. Het zou meer een moeras, een ontoegankelijk natuurterrein moeten worden.
Dit zal voor sommige mensen en honden een beetje ‘inschikken’ betekenen, maar daardoor kan iedereen wel blijven genieten van de natuur.

Belangrijkste prioriteit:
Een aangename leefomgeving creëren door meer natuur.

Gewenst resultaat: De biodiversiteit herstelt zich naar het peil van vóór de komst van IJburg. Er gaan bijvoorbeeld weer roofvogels broeden.
Mensen zullen kunnen blijven genieten van de dieren in het Diemerpark.
LET OP:
Hier willen we je graag een Youtube-video tonen, maar dat kan pas nadat je cookies hebt geaccepteerd.
Prioriteiten:
BESLUIT

Dit project is voorgesteld voor Gebiedsplan 2018 - IJburg en Zeeburgereiland , maar is niet opgenomen


ARGUMENTATIE: Dit voorstel wordt meegenomen in het project Toekomst Diemerpark dat in het laatste kwartaal van 2017 wordt uitgevoerd.
18 reacties

frans Klaasen

Ja
8-okt-2017 21:28

Enquêteur gebiedsplan 2018

Ja: Door Lies
9-okt-2017 14:40

Peter Corstiaans

Ja: Natuurlijk moet dit project worden uitgevoerd! Inloggen verplicht voor deze enquete is een te grote drempel, graag weghalen.
15-okt-2017 03:08

Edial Dekker

Ja: Het is van essentieel belang dat de ARK-zone ontoegankelijk blijft/wordt voor mensen en er zodoende leefruimte is voor plant en dier.
15-okt-2017 20:40

Joyce van Heijningen

Ja
18-okt-2017 14:13