Project   

Groen moet je doen

A
Geplaatst op 25 april 17, 13:14 uur

De inwoners van de Ben van Meerendonkstraat gaan samen met Stichting Natuurlijk IJburg en Stadsdeel Oost de straat groener maken door iedereen een voortuintje te geven. Dit heet een geveltuin en is maximaal 60 cm diep. De bewoners vragen zelf de geveltuin aan (http://kanadocumenten.amsterdam.nl/SRVS/Data/Amsterdam/KnowledgeBases/Kennisbank/document/Extern/Oost/Aanvraagformulier_geveltuin_Oost.pdf) en het stadsdeel komt dan tussen 6 en 10 juni GRATIS de tuintjes aanleggen. Dat wil zeggen: de tegels worden verwijderd, er komt een mooie band omheen en er wordt aarde gestort. Bewoners kopen zelf plantjes en doen zelf het onderhoud.

Op ZONDAG 11 JUNI is dan de feestelijke plantdag waarop alle bewoners hun tuintje inrichten met hun planten.

Stichting Natuurlijk IJburg zorgt ervoor dat de bewoners die meedoen goed voorgelicht worden over geschikte beplanting (zon/schaduw, vast/eenjarig, kleur/groen) zodat de tuintjes mooi zijn in alle seizoenen en weinig onderhoud nodig hebben.

Vraag op tijd je geveltuin aan zodat je mee kan doen! Linda Vosjan? en Jannike Oltmans? zijn iedere woensdagmiddag in de straat te vinden om mensen te enthousiasmeren hiervoor. Er is inmiddels al een flink aantal mensen dat meedoet!

Meer info: http://www.natuurlijkijburg.nl/ en http://www.natuurlijkijburg.nl/ben-van-meerdendonkstraat/

Gewenst resultaat Een groene straat!
Foto
1 reactie

Linda Vosjan

De groenactie van 2017 in de Ben van Meerendonkstraat inspireert om meer straten te gaan doen. Er is 1 hele grote geveltuin van 10 meter of meer aangelegd en zo'n 20 kleintjes. De gezamenlijke plandag hadden we uitgesteld naar begin juli omdat het aanvragen meer tijd kostte dan we gedacht hadden. Ki Lees meer
9-sep-2017 15:56
Wil je ook reageren? Meld je dan aan