Project

Daoland gezondheidszorg

Geplaatst op 12 januari 2017, 15:06 uur

Daoland is een publiek project door mijzelf i.s.m. Chinese, mexicaanse en Europese organisaties en specialisten ontwikkeld om betaalbare zorg aan te bieden in voor Chinese geneeskunde specifieke terreinen als voeding, acupunctuur, massage, yoga, taiji gongfu, qigong en meditatie. 

Omdat ik pas sinds kort op IJburg gevestigd ben, ben ik op zoek naar partners en vrijwilligers om activiteiten mee te ontwikkelen. Specifiek denk ik aan een halfjaarlijks sport evenement met behulp van het Daoland programma waaraan gratis meegedaan kan worden. Maar ook aan activiteiten om ouderen bewegingsoefeningen te geven om langer en beter vitaal te blijven. 

Wat het programma op korte termijn nodig heeft is:

- iemand voor organisatie en programmering

- iemand voor het aanvragen van lokale subsidies

- iemand voor promotie

- iemand voor polling

Het project moet vooral voor en door buurtbewoners uitgevoerd worden.

Waar gaat het project over? 

Het programma is ontwikkeld in handzame modulaire programma's die het mogelijk maken intensieve zelf oefening of behandeling te combineren met drukke agenda's. Het primaire doel is om mensen in alle levensituaties gemakkelijke instrumenten aan te reiken om zelf de gebeurtenissen van veroudering en ziekte te beinvloeden. Dit gebeurt vooral door het leren op een mil;de routinematige maar geconcentreerde en spontane manier te sporten of zorg te beleven. Door deze houding voorkomt men bijvoorbeeld blessures, uitdroging of overeten. 

Onderdeel van dit programma is sinds kort op faceboek een groep gestart om deelnemers en belangstellenden te helpen hun weg te vinden naar een betere gezondheid. daar post ik ook steeds byzondere evenementen en cursussen, maar probeer ik ook iedereen aan te moedigen eigen inbreng te genereren als basuis voor een te vormen Daoland Forum, dat moet helpen vergelijkbare programma's te ontwikkelen voor andere culturele gezondheidsmodellen in de wereld.

Als onderdeel van dit programma gebruik ik een afwijkend Chinese geneeskunde model waarover je kan lezen op de Yin Yang Centrum website. 

Wil je meer informatie, heb je ideeen of wil jke bijdragen? Neem dan alsjeblieft contact op. 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Ouderen
Gewenst resultaat Brede erkenning voor de mogelijkheden van Chinese geneeskundige gezondheidstechnieken