Project

Dagje Ijburg voor Nieuwe Nederlanders die verblijven in de Bijlmer Bajes

Geplaatst op 27 september 2016, 10:56 uur

Elke dinsdag komt er een groepje Nieuwe Nederlanders die verblijven in de Bijlmer bajes naar AN* Amsterdam atelier, Lumierestraat 59. Dankzij "Drive Yourself" dat elke week een busje beschikbaar stelt en de vrijwillige chauffeurs van Dynamo, worden de mensen opgehaald en weer weg gebracht. Zo fijn om met anderen samen te werken, zodat het project uitgevoerd kan worden!

Omdat een oud gevangenisgebouw (dat te slecht was om nog in gebruik te nemen), geen fijne plek is om als "thuis" te fungeren, stelt AN* Amsterdam elke dinsdag het atelier beschikbaar om deze mensen een dagje uit de ellende te halen. Samen eten, drinken, wandelen langs onze prachtige waterkant op IJburg, spelletjes doen, creatief bezig zijn, kletsen, Nederlands leren: het kan en mag allemaal. Een dagje in een andere omgeving zijn kan zo veel goeds doen! Voor diegenen die dat willen leer ik hen tassen naaien. Ook maken we kussenslopen, sjaals en b.v. kinderdekentjes (ook op aanvraag). Elke woensdagochtend is het atelier / winkeltje open van 9.00 tot 12.00 uur en kunnen de producten verkocht worden. Koffie en thee staat klaar!

Om het doel te behalen elke "Nieuwe" Nederlander te koppelen aan een "oude" Nederlander, koken we elke dinsdagavond voor ongeveer 5 personen extra. Mocht je het leuk vinden om een keer mee te eten voor 10 euro pp (daar betalen we de boodschappen van) dan ben je van harte welkom! Wellicht is er een klik met een Nieuwe Nederlander en zijn we weer een stapje dichter bij het doel!

Ook als je het leuk vindt om een keer te helpen (vertalen) of om een workshop te geven en je kennis te delen ben je van harte welkom. Ook ben ik bezig met een denktank om op landelijk niveau het doel te behalen. Bv door "koppelavonden" te organiseren in samenwerking met het COA. Mocht je daar aan willen deelenmen: graag!

Stuur een mail naar: enjoy@anamsterdam.com en heel graag tot ziens!

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Volwassenen, Ouderen, Jongeren, 11-22 jaar