Project   

Kerstmarkt

A
geplaatst op 1 oktober 11, 21:57 uur

Op eens zijn ze ook in Nederland; de kerstmarkten. Maar in Amsterdam is het nog niet zo populair. Misschien moeten we dat op IJburg eens gaan veranderen.

Kerstmarkten draaien om een ding; gezelligheid. Ons winkelcentrum staat daar niet om bekend. Als we nou eens dat in 1 klap konden veranderen door een goeie gezellige pop up kerstmarkt te organiseren!

Men neme: de veranda zoals beschreven in mijn andere plan (een overkapping van steigerhout langs de winkels), en langs het dak van de veranda en over het plein heen gewone prikkabels (met aub geen ongezellige blauwe en rode led verlichting). Op deze veranda kun je dan allerlei kraampjes maken waar onze winkeliers en anderen hun kerstspullen kunnen verkopen. Misschien in combinatie met creatieve ijburgers die speciaal voor de kerstmarkt zelf dingen hebben gemaakt (naar het idee van de sunday market in de westergasfabriek). Laten we het ongezellige lifthuis op het plein betimmeren met planken en er een ski chalet van maken. Er moet natuurlijk een bar komen met gluhwein. (Kerst)muziek (hebben we nog dj's op ijburg?) of een koor?  Een goeie kerstboom verkoper die de boom naar je auto brengt (met de lift naar beneden of gratis parkeren op het terrein achter de solids). En voor de kinderen een levende stal.

Foto