Project

Hulp aan vluchtelingen

Geplaatst op 21 april 2016, 11:08 uur

Elke vrijdag stel ik mijn atelier beschikbaar om vluchtelingen een dagje uit de ellende te halen. Specifiek voor de mensen die in een kamp in Zaandam zitten, een voormailg gevangenisgebouw en dat is het nog steeds. 300 Mensen zitten daar en delen letterlijk een cel. Een uur lopen van het centrum vandaan, op een industrieterrein. Elke dag krijgen zij een diepvriesmaaltijd dat zij in de magnetron moeten opwarmen.

In mijn atelier kunnen ze relaxen, spelletjes doen, Nederlands leren, creatief bezig zijn (zoals schilderen en tassen naaien) en hun eigen favoriete maaltijden koken met hun eigen vertrouwde geuren.

Zelf ben ik een alleenstaande moeder en kan niet alles zelf bekostigen.

Ik heb verschillende hulpvragen aan jullie IJBurgers:

- geld doneren zodat ik eten en creatieve spullen voor hen kan kopen

- willen jullie allemaal mijn https://www.facebook.com/watkanikweldoen pagina liken en laten delen? Op deze pagina wil ik graag mensen inspireren om ook eens vluchtelingen uit te nodigen en hen in jouw keuken hun favoriete maaltijd te laten koken, voor jou! Dat is namelijk iets wat we allemaal zouden kunnen doen, ook als je weinig geld hebt. Je zou dan buren/vrienden kunnen uitnodigen die voor een klein bedrag mee eten waar de boodschappen van betaald kunnen worden. Zodra mijn keuken gerealiseerd is ga ik dit ook op de vrijdagen doen. Ik houd jullie op de hoogte!

- omdat de drempel voor velen te hoog is om contacten te leggen met de vluchtelingen uit de kampen en dit ook niet altijd mogelijk is, wil ik graag mensen connecten met vluchtelingen. Ik vraag aan hen wat zij leuk vinden om te doen en of ze eens met iets zouden willen helpen. In ruil zijn zij een dagje uit de ellende. Wil jij ook een dagje/ paar uren van je tijd doorbrengen met hen, geef dan het aantal personen op die je wilt uitnodigen en wat je zou willen doen via: enjoy@anamsterdam.com. Dan probeer ik de contacten te leggen. Hou er rekening mee dat je hen zelf ophaalt uit Zaandam en weer terug brengt.

- ik ben bezig met vervoersbedrijven om structureel de mensen elke vrijdag op te laten halen en in de avond weer weg te brengen. Totdat dit geregeld is wil ik vragen wie op een vrijdag (of meerdere vrijdagen) een aantal op willen halen om 12 uur vanuit Zaandam en rond 20.00 uur in de avond weer terug te brengen.

- wie vind het leuk om een workshop van ongeveer een uur te komen geven op een vrijdag van 15.oo tot 16.00 uur (Muziek, dansen, zingen, schilderen etc...)

- ik ben bezig met sposors regelen voor een aantal spullen. Mocht dit niet lukken dan hou ik via mijn facebookpagina mensen op de hoogte van wat er nog nodig is. Voor nu zou ik graag een werkende stofzuiger willen hebben, spelletjes zoals Twister, Rummicup, damborden, schaakborden etc..

Dus: wil jij jouw kennis delen door het geven van een workshop of jouw tijd willen doorbrengen af en toe of eenmalig: geef je dan alsjeblieft op door een mail te sturen naar enjoy@anamsterdam.com

Like en deel alsjeblieft mijn facebookpagina zodat we allemaal ons steentje bijdragen en toch een verschil kunnen maken!

Laten we iedereen inspireren om toch iets te kunnen doen!

 

Dank jullie wel.

Liefs van Ansella

-

 

Doelgroep
Volwassenen