Project
Lopend

Parentshouse

Geplaatst op 9 januari 2013, 20:27 uur

Op een avond in december 2010 (de vierde bijeenkomst van IJburgDroomt) kwam het onderwerp scheidingen aan bod. Er zijn op Amsterdam IJburg veel jonge gezinnen. Maar daarom zijn er helaas ook veel jonge ouders die uit elkaar gaan. Voor deze gezinnen bleek het gebrek aan betaalbare woonruimte in Amsterdam een groot probleem.

Dominee Rob Visser was ook aanwezig op deze avond, en besloot te kijken wat er met hulp van de protestante kerk gedaan kon worden. Het resultaat is het Parentshouse: een tijdelijk opvanghuis voor gescheiden ouders. Zij kunnen zo in de buurt van hun kinderen blijven. Op deze wijze kan er deze mensen rust en hulp worden geboden in een moeilijke tijd.

Op 17 januari 2014 opende burgemeester van der Laan het eerste Parentshouse aan de Ben van Meerendonkstraat. Al snel bleek dat er behoefte was aan nog een Parentshouse en het zelfde jaar werd een 2e Parentshouse geopend.

Het concept ‘Parentshouse’ is uitgegroeid tot een succesformule met landelijke interesse. Met twee Parentshuizen op IJburg en twee in Amsterdam-West willen wij onze opgedane kennis en expertise delen met partners die soortgelijke initiatieven willen starten.

Illustration
 
Deel dit: