Project

IJburg TV

Geplaatst op 9 januari 2013, 20:09 uur

IJburgTV is een lokale televisiezender die geheel in het teken staat van IJburg. Nieuws, verenigingen, scholen, sport, een wijkagenda, kortom, alles wat met IJburg te maken heeft komt aan bod.

Het platform werd opgericht in 2005 door Patrick Richter, met als doelstelling de wijk in beeld te brengen, mensen kennis te laten maken met media (techniek), met de buurt en met elkaar. In 2012 is Jeroen van Leeuwen toegetreden tot de eindredactie
Vrijwilligers voeren redactie, nemen de camera ter hand en maken hun eigen televisie terwijl de kwaliteit en identiteit van de programma’s wordt gewaarborgd door een eindredactie. IJburgTV is een vrijwilligers-organisatie geleid en gecoördineerd door professionals.

IJburgTV als internetzender heeft sinds 2012 beschikking over een eigen TV kanaal op de KPN glasvezel kanaal 571 en is als omroep geregistreerd bij het Commissariaat van de Media. Vrijwilligers krijgen middels trainingen en workshops de handvaten aangereikt om zelf televisie te maken, en gaan (samen met mediaprofessionals) de straat op om programma’s te maken.
Elk maand wordt de talkshow IJburgLive uitgezonden met actuele zaken en gasten
Iedereen die ook media voor zijn wijk wil maken is welkom

www.ijburgtv.nl
info@ijburgtv.nl

Illustration
 
Deel dit: