Dit project is afgerond
Project
Klaar

IJMove - film

Geplaatst op 16 oktober 2015, 18:59 uur

IJMove is een project waarin we IJburgse jongeren van 12 tot 15 jaar samen met elkaar een film gaan laten maken. Alles komt aan bod: script schrijven, regie, camera en geluid, acteren, decors bouwen, monteren, animatie en filmmuziek. Buiten onze expertise worden er eenmalige workshops gegeven door mensen uit het vak. Ken jij jongeren die dit leuk vinden? ijmove2015@gmail.com voor meer info. We komen bijeen op de vrijdagavond van 19 tot 20.30 uur in de Flexbieb, en starten na de herfstvakantie.

Voor meer informatie kun je mailen ijmove2015@gmail.com of bellen met Renie 06-167 66 724

Doelgroep
Jongeren, 11-22 jaar
Gewenst resultaat 
Film genaamd Selmaril, vertoond in bioscoop Kriterion, Vrijburcht en andere plaatsen in IJburg (zoals cafe Krijn, Flexbieb en IJtiopia)

Hier de tekst van Vrijburcht:
NL Tiener/Fantasy, 90 min.
Regie: Sally Lodewijks
Met o.a.: Isis Tersteeg, Seppe van der Wal, Catharina Christian, Christophe von K?ding,
Noa van den Beukel, Nikai Schut en Ruben van der Meer.

Tiener/ Fantasy film gemaakt door jongeren van IJburg onder begeleiding van IJMOVE over Nicky, een tiener waarvan de ouders opeens spoorloos verdwenen zijn.
Na een vaag telefoontje van ene dr. Ciderwald spreekt Nicky met hem af in zijn laboratorium. Hij vertelt dat haar ouders zoek zijn geraakt bij een obscuur wetenschappelijk experiment en dringt er op aan dat Nicky haar amulet (Selmaril) meeneemt. Ze vertelt Teun, een goede vriend, over het amulet en haar ontmoeting met dr. Ciderwald. Als Nicky niet op de afgesproken tijd terug is schieten Teun en haar vrienden haar te hulp.

In meer dan een jaar tijd hebben jongeren van IJburg onder begeleiding van IJMOVE een film gemaakt. Van de eerste letter tot het laatste beeld hebben de jongeren: scenario geschreven, productie gedaan, geacteerd, gedanst, geluid gedaan, gefilmd, geregisseerd, gemonteerd, kostuums ontworpen, stop-motion gemaakt en filmmuziek gecomponeerd. Het resultaat van deze inspanningen is te zien in Theater Vrijburcht.
Deel dit: