Project   

BANKJESCOLLECTIEF

A
Geplaatst op 22 april 15, 11:19 uur

Een nieuw bankjesseizoen van BankjesCollectief:

Het grootste openluchtcafé ter wereld wordt weer geopend!


De zon straalt en de bankjes staan klaar! Zondag 3 mei openen we samen het grootste openluchtcafé ter wereld. In het eerste openluchtcafé van het jaar openen tenminste 40 bankjes en staan mooie en verrassende ontmoetingen tussen buurtgenoten centraal. Bij het bankje - voor het huis, in de straat of in het park - zijn bewoners de cafébazen voor een dag. Iedereen kan meedoen! Online open je heel gemakkelijk een bankje, bepaal je de openingstijden en kies je wat je serveert: van taart tot bitterballen en van een cursusje breien tot een zomerse kledingruil. Bankbezoekers vinden de bankjes in binnen- en buitenland op de online kaart op bankjescollectief.nl. 

Van mei t/m september openen de openluchtcafés op elke eerste zondag van de maand. De eerste editie van 2015 met (nu al) een recordaantal geopende bankjes is een voorbode van een mooi bankjesseizoen. BankjesCollectief moedigt iedereen aan om de straat als gedeelde huiskamer te zien waar je buurtgenoten ontmoet. Door een (gedeeld) bankje op de stoep ontstaan spontane gesprekken met directe buren, weet je eindelijk wie er tegenover je woont en leer je de buurt via persoonlijke verhalen kennen. Drempelloze gastvrijheid is nog nooit zo makkelijk geweest.


Op 3 mei openen bewoners bijzondere bankjes in o.a. Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Gouda, Groningen Haarlem, Leiden, Utrecht, Zaandam en Zwolle. Zelfs in Brussel, Berlijn en Instanbul openen bankjes om daar buurtgenoten samen te brengen!

Foto
1 project-update

Ellen Weers


Het Bankjes Collectief is verleden jaar in Amsterdam van start gegaan. Een mooi verbindend project waarover ik IJburgers graag informeer. Het project vindt succesvol haar weg in Amsterdam en daarbuiten. Doe ook mee en meld je aan via de website.
22-apr-2015 11:24