Project

IJFFF | IJburg Foto Film Festival

Geplaatst op 21 september 2011, 20:40 uur

IJFFF | IJburg Foto Film Festival

Voor kenner en liefhebber

 25 mei 2012 zal IJburg Foto Film Festival van start gaan. Dit eerste Foto Film festival zal 10 dagen lang plaatsvinden in Amsterdam, op IJburg. Op verschillende locaties op IJburg zullen foto’s en films te zien zijn van fotografen en cineasten die reeds hun namen gaven aan de straten van IJburg, zoals Aart Klein, Joris Ivens, Ed van der Elsken, Emmy Andriesse, Cas Orthuys, Bert Haanstra, Jean Desmet e.a.

Tijdens de expositie zijn foto’s en films van de kunstenaars, waar de straten op IJburg naar zijn vernoemd, 10 dagen lang te zien. Alle fotografen en cineasten waar een straat, hof, park of gracht naar is vernoemd worden meegenomen in de expositie. In de vorm van uitvergrote foto’s en doorlopende films achter zal het werk op verschillende locaties in de openbare ruimte te bewonderen zijn. 

In deze 10 dagen zal er een programma zijn van voorstellingen, concerten en andere activiteiten rondom de tentoonstelling. Om het jaar zal het foto film festival worden gerealiseerd. Ieder festival zal zijn eigen thema krijgen. Ook de vergeten meesters, hedendaagse kunstenaars en de HTK'ers (HuisTuin&Keuken-kunstenaar) bieden wij een podium op het festival.

Wij zoeken de verbinding van historie met de actualiteit, door de oude fotografen en cineasten als uitgangspunt te gebruiken voor dit festival. De foto- en filmbeelden en de uitzichten op IJburg zullen een symbiose vormen. Het verleden en heden zal perfect passen, schuren of wringen. In ieder geval zal het kenner en liefhebber roeren.

www.ijfff.nl

Illustration
 
2 reacties

Michel Vogler

Kristen, ik heb het altijd een interessant idee gevonden, zo'n foto- en film-manifestatie, maar nu het zo concreet wordt, met een datum er al bij, wordt het nog leuker. Ik hoop van harte dat het lukt.
21-sep-2011 21:43
Wil je reageren? Meld je dan aan.