Project   

Vrijwilligersorganisatie of buurtinitiatief?

A
geplaatst op 28 januari 13, 17:03 uur

Beste (medewerkers van) organisaties in Oost,

Vrijdag 15 en zaterdag 16 maart zal de landelijke actie ‘NL Doet’ weer plaatsvinden. U als organisatie kan een klus op de website plaatsen. Buurtbewoners kunnen zich dan via de website opgeven voor deze klus. Zo wordt ten eerste het karwei gedaan, maar daarnaast is het ook een leuke gelegenheid voor buurtbewoners om kennis te maken met vrijwilligerswerk en met uw organisatie of uw cliënten. Wie weet houdt u er zelfs nieuwe vrijwilligers aan over!

Ter inspiratie: er staan al een aantal leuke klussen in Oost op de website. Zo kun je bij Jeugdland graffiti spuiten, bij Kinderboerderij de werf helpen klussen en bij de Kastanjehof wordt er een swingfeest georganiseerd en zoeken ze mensen die dit helpen ondersteunen.

Geeft u een klus op voor 1 februari, dan kunt u indien nodig ook een aanvraag bij het Oranje Fonds doen voor een tegemoetkoming in de kosten tot € 450,-.

Binnenkort besteden we ook aandacht aan NL Doet in de stadsdeelkrant en op de website om bewoners erop te wijzen dat ze zich kunnen aanmelden voor een klus.

Ik wil u vragen ook uw achterban (uw vrijwilligers, cliënten en andere contacten) op de hoogte te brengen van NL Doet. Hoe meer aandacht voor vrijwilligerswerk, hoe beter!

Met vriendelijke groet,

Dianne Geerds

website: www.nldoet.nl
Foto