Dit project is gestopt
Project

Wijkonderneming in het kader van ‘IJburg Werkt’

Geplaatst op 17 januari 2013, 00:42 uur

Er wordt hard gewerkt aan het opzetten van een wijkonderneming op IJburg die gaat zorgen voor: banen, leerwerkplekken, dagbestedingsplekken, en werk voor IJburgers die op eigen kracht geen baan kunnen vinden. Een nieuwe formule met een eigentijdse uitstraling, die past binnen de ambities van de wijk zonder scheidslijnen. De wijkonderneming wordt een coöperatie die vraag met aanbod verbindt en zich richt op bewoners, bedrijven en ZZP’ers.


Er zijn al de nodige stappen gezet om een en ander van de grond te krijgen. Vorig jaar (november 2012) zijn de mogelijkheden geïnventariseerd en is het plan op papier gezet. De deelnemers aan de Coalitie IJburg zijn bereid om in de komende maanden samen met de coöperatie verder te investeren in de ontwikkeling van het businessmodel. Daarbij bekijken ze ook, hoe in de aanloopperiode de mogelijke risico’s die verbonden zijn aan het werken met mensen met een beperking door de Coalitiepartners kunnen worden gecompenseerd.

In maart moet de businesscase rond zijn. Vervolgens kan de coöperatie een meerjarenovereenkomst afsluiten met de Coalitiepartners voor het leveren van producten en diensten.

Gestopt
Illustration
 
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 8 projectupdates

Ger Taubman


Bekijk op de website van de Marktmeester IJburg de visie en het doel van de wijkonderneming en de resultaten van de vragenlijst.
0
Open de update in eigen pagina

Ger Taubman


De realisatie van de Wijkonderneming IJburg is weer een stuk dichterbij gekomen. Per 1 september kan de Wijkonderneming beschikken over een ruimte in de Erich Salomonstraat. Het is de bedoeling dat daar de eerste contacten worden gelegd tussen vragers en aanbieders. Radar Advies is met o.a. de zorgp... lees meer
0
Open de update in eigen pagina