Project   

Moestuinen kavel 32

A
geplaatst op 1 juli 11, 00:00 uur

Moes32 was vanaf 2011 een grote buurtmoestuin. Initiatiefneemster Prik Korver bedacht het concept voor een buurtmoestuin tegenover haar woning, aan de Bert Haanstrakade. Zij was daarna gedurende 6 jaar trekker en inspirator van de vereniging Moes32, samen met haar 2 mede-bestuursleden. Buurtgenoten konden lid worden en 1 of meerdere bakken tegen betaling naar draagkracht huren. Jaarlijks vond een nieuwe verdeelronde plaats. Iedereen was verantwoordelijk voor z'n eigen bak en de afspraak was dat verwaarlozing onherroepelijk onteigening betekende.

6 jaar functioneerde de moestuin fantastisch; er werd getuinierd en samen geoogst en kennis over zaden en plantjes uitgewisseld. De leden zorgden zelf voor gereedschap, bemesting, zaden, plantjes, hout, plastictunnels, stoelen en onderhoud. Facebook zorgde voor communicatie en inspiratie. 

Inmiddels is de kavel toe aan een nieuwe invulling: woningen. Prik maakt intussen nieuwe plannen voor een kwekerij op IJburg. We wachten deze plannen met spanning af.

Foto