Project   

Kappen met Klagen

J
Geplaatst op 20 september 11, 17:09 uur
17 sept 2011: Kick-off jongerennetwerk IJburg succesvol

Ruim 60 jongeren waren afgelopen zaterdag nieuwsgierig naar de kick-off van het jongerennetwerk op IJburg. De dag startte met een graffitworkshop en een voetbalclinic. Het programma ging verder aan de Pampuslaan met workshops over dromen. In groepen gingen de jongeren uiteen om ideeën te bedenken over kleine realiseerbare dromen, activiteiten dromen en grote dromen. Bijzonder van de dag was dat de grote droom van Sam eigenlijk meteen in werking ging. Sam: “Ik wil graag iets met muziek gaan doen, maar ik mis een ruimte daarvoor”. Gelukkig was Adam Hartel aanwezig die een muziekstudio heeft op IJburg. Zij zijn nu met elkaar in gesprek.

 

Ook andere dromen maakten de dag erg leuk en informatief. Dromen van een meidenvoetbalteam tot het organiseren van een buurtfeest. Dat laatste won de juryprijs en ontvangen geld om dit feest in samenwerking met IJburgbewoners te organiseren.

 

Kappen met KlagenVorig jaar is onder het motto ‘Jong op IJburg’ veel gesproken met de jongeren op IJburg. Jongeren van 13 jaar en ouder op IJburg lieten zich horen over het gebrek aan activiteiten en faciliteiten. Met het project ‘Kappen met Klagen’ geeft Ymere jongeren op IJburg de kans om ideeën werkelijkheid te laten worden en zo impuls te geven aan hun eigen wijk.Met ‘Kappen met Klagen’ willen we jongeren aanspreken en betrekken bij de buurt en de wijk waar ze wonen. We bieden ze de mogelijkheidhun talent te ontwikkelen en zo het beste uit zichzelf te halen.

 

Wat ga jij doen voor IJburgYmere heeft met de campagne ‘Kappen met Klagen, Wat ga jij doen voor IJburg?’ de samenwerking gezocht met het team van de organisatie ‘Oasis Game’. Deze games zijn gebaseerd op de Braziliaanse methode via jongerenparticipatie dromen van jongeren te realiseren. Voor jongeren die afgelopen zaterdag er niet bij konden zijn kunnen zich nog steeds aanmelden. Het project is te volgen via: hyves: jongerenIJburg.hyves.nlFacebook: Jongeren IJburg en Twitter: @jongerenijburg. Meld je nog aan!

 

JongerennetwerkYmere is bezig met het opzetten van een jongerennetwerk in meerdere wijken in Amsterdam-Oost om jongeren te activeren die zich willen inzetten voor hun eigen leefomgeving. De jongeren die actief en gemotiveerd zijn, krijgen de mogelijkheid deel te nemen en de kans hun mening te geven over maatschappelijke thema’s die hen aangaan. Samen met het jongerennetwerk willen wij bruggen slaan tussen jongeren en bedrijven, overheden en andere (onderwijs)instellingen. Een duurzame relatie opbouwen en jongeren mee laten doen in de samenleving, dat is de uiteindelijke ambitie van Ymere.

 

 

  •  

 

 

‘Kappen met Klagen’
Ymere richt jongerennetwerk IJburg op

Dromen van jongeren kunnen wel degelijk uitkomen? Vorig jaar is onder het motto ‘Jong op IJburg’ veel gesproken met de jongeren op IJburg. Jongeren in de leeftijd van 13 jaar en ouder op IJburg lieten zich horen over het gebrek aan activiteiten en faciliteiten. Met het project ‘Kappen met Klagen’ geeft Ymere jongeren op IJburg de kans om ideeën werkelijkheid te laten worden en zo impuls te geven aan hun eigen wijk.


Zaterdag 17 september Kick-off
Ymere heeft met de campagne ‘Kappen met Klagen, Wat ga jij doen voor IJburg?' de samenwerking gezocht met het team van de organisatie ‘Oasis Game'. Deze games zijn gebaseerd op de Braziliaanse methode via jongerenparticipatie dromen van jongeren te realiseren. Niels van Oasis vertelt; ‘Op een speelse manier gaan we met jongeren op IJburg aan de slag en vragen we ze naar hun dromen en talenten. Met een gevarieerd programma van grafitti tot en met muziek en rap, roepen wij alle jongeren op om mee te doen en naar de kick-off te komen op 17 september'. Het festijn start om 13.00 uur.

Kappen met Klagen
Met ‘Kappen met Klagen' willen we jongeren aanspreken en betrekken bij de buurt en de wijk waar ze wonen. We bieden ze de mogelijkheid hun talent te ontwikkelen en zo het beste uit zichzelf te halen. Tijdens de kick-off worden plannen verder uitgewerkt, worden jongeren uitgenodigd om een project op te pakken ter realisatie en kunnen ze aansluiten bij het jongerennetwerk.

Jongerennetwerk
Ymere is bezig met het opzetten van een jongerennetwerk in meerdere wijken in Amsterdam-Oost om jongeren te activeren die zich willen inzetten voor hun eigen leefomgeving. De jongeren die actief en gemotiveerd zijn, krijgen de mogelijkheid deel te nemen en de kans hun mening te geven over maatschappelijke thema's die hen aangaan. Samen met het jongerennetwerk willen wij bruggen slaan tussen jongeren en bedrijven, overheden en andere (onderwijs)instellingen. Een duurzame relatie opbouwen en jongeren mee laten doen in de samenleving, dat is de uiteindelijke ambitie van Ymere.

Het project is te volgen via hyves: jongerenIJburg.hyves.nl
Facebook: Jongeren IJburg en
Twitter: @jongerenijburg.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over het project Kappen met Klagen kunt u contact opnemen met Yvonne Goverts, communicatieadviseur Ymere, Y.goverts@ymere.nl (020) 555 9810
Voor meer informatie over de Oasis Game neem contact op met Niels Koldewijn via niels@fairground.nl en 06 4113 6809 of Linda Vosjan lindavosjan@hotmail.com/06 12927811

Kijk naar het filmpje over Kappen met Klagen op 17 september: