Hettie de Korte

Bewoner
Wie is Hettie?

Ik ben in 2010 op IJburg terecht gekomen. En sinds december 2019 heb ik een nieuw hondenvriendinnetje Missy. Het vrolijkste hondje van West-Europa. Ik voel me gezegend met een prachtige woning op IJburg. Ik ben met pensioen. Ik schrijf korte verhalen en recensies van de klassieke romans die ik lees. Ik studeer Portugees. 

Mijn werk en hobbies

 Mijn hobby's zijn: schrijven, lezen van klassieke romans, zwemmen, wandelen, grafisch ontwerpen, fotograferen, Portugees studeren en naar muziek luisteren: soul, r&b, rock en pop. Ik ben lid van de Classical Literature Club. 

Mijn omgeving

Ik woon met veel plezier aan de Edmond Halleylaan, vlakbij het water. In een fantastische woning. Wat ik mis zijn bankjes aan het water en prullemanden. Waar ik me het meest aan erger is het zwerfafval. Regelmatig maak ik zelf een straat schoon. Er zou op elke hoek van de straat een stevige afvalbak moeten staan. De afvalbak bijvoorbeeld bij de Montessorischool is van zo'n slechte kwaliteit dat de inhoud alsnog op straat ligt. Ik weet niet wie die dingen heeft ontworpen maar het is een aanfluiting. Kinderen weten niet beter dat het afval overal ligt behalve in de afvalbak. Op de hoek van de straat heeft men de gewoonte om donderdag al het grof vuil buiten te zetten. Terwijl de ophaaldienst woensdagochtend komt. De rommel verspreid zich over de gehele straat. Het wordt tijd om eens flinke boetes uit te delen. Zet desnoods camera's op de straatdeur. Het interesseert de bewoners geen bal omdat het anoniem gebeurt. Ik vind dat niet meer kunnen. Een smet op het blazoen van ons mooie eiland.

Mijn droom

Ik ben erg gehecht aan Amsterdam maar vind het wonen op IJburg een verademing. Het is net een Waddeneiland en toch vlakbij het centrum.Wat mij opvalt dat de kinderen op IJburg zo ontzettend aardig en sociaal zijn. Ze zeggen me gedag of beginnen een gesprekje met me. Zo lief. Ik hou van de dorpse sfeer. De meeste mensen zeggen elkaar gedag en bij problemen kan ik altijd bij mijn buren terecht. Ook al is er genoeg water rondom IJburg, mijn grootste wens is eigenlijk een zwembad op IJburg. Ik vind het riskant om zonder toezicht in het water te duiken. Ik heb 40 jaar baantjes getrokken in het Sportfondsenbad Oost. Heilzaam voor lichaam en geest. Een zwembad om de hoek zou mijn leven compleet maken. 

Mijn expertise

Journalist en content creator. Ik bied een luisterend oor voor mensen die behoefte hebben te praten. Ik oordeel niet. Ik kan alleen levenservaring delen.

Relevante ervaring

Ik schrijf al 45 jaar teksten. Van 1998 tot 2010 heb ik voor de buurtkrant van Oost/Watergraafsmeer, Dwars door de Buurt, gewerkt. Vanaf 2004 heb ik verschillende blogs bij gehouden. Ik schrijf ook in opdracht. Mijn huidige blog: 


https://adiplomateinthealgarve.blogspot.com

Welke duurzame maatregelen heb je al genomen?
Ik eet nauwelijks nog vlees en verspil zo weinig mogelijk eten en water. Ik heb geen auto en als het kan doe ik alles te voet. Ik blijf er fit bij.
Mijn duurzame dromen
Ik zou nog willen reizen. Het liefst per trein. Mijn grote droom is om walvissen in hun natuurlijke omgeving te zien.
Ik word graag geholpen met
Ik kan hulp gebruiken bij klusjes in huis. Schilderij ophangen, plank bevestigen. Dat soort dingen.
Ik kan helpen met
Ik kan goed luisteren.
Producten die Hettie zoekt
Wensen van Hettie
Berichten van Hettie