Hettie de Korte

Bewoner
Wie is Hettie?

Ik woon samen met mijn chihuahua Blanche. En sinds december 2019 hebben we een nieuw hondenvriendinnetje Missy. Het vrolijkste hondje van West-Europa. Ik voel me gezegend met een prachtige woning op IJburg. 

Mijn werk en hobbies

 Mijn hobby's zijn: schrijven, lezen van klassieke romans, zwemmen, wandelen, grafisch ontwerpen, fotograferen en met zielsverwanten naar goede muziek luisteren: soul, r&b, rock en pop.

Mijn omgeving

Ik woon met veel plezier aan de Edmond Halleylaan, vlakbij het water. In een fantastische woning. Wat ik mis zijn bankjes aan het water en prullemanden.

Mijn droom

Ik ben erg gehecht aan Amsterdam maar vind het wonen op IJburg een verademing. Het is net een Waddeneiland en toch vlakbij het centrum.Ik schrijf elke dag een column op Facebook voor mijn vrienden. Het lezen van klassieke romans is een openbaring. Ik vergelijk het met een reis in een tijdmachine. Twee eeuwen teruggaan met als enig communicatiemiddel converseren en brieven schrijven. Een kunst die met de huidige sociale media verloren is gegaan. Muziek en taal zijn mijn passie.

Mijn expertise

Journalist

Relevante ervaring

Ik schrijf al 45 jaar teksten. Van 1998 tot 2010 heb ik voor de buurtkrant van Oost/Watergraafsmeer, Dwars door de Buurt, gewerkt. Vanaf 2004 heb ik verschillende blogs bij gehouden.

Welke duurzame maatregelen heb je al genomen?
Ik eet nauwelijks nog vlees en verspil zo weinig mogelijk eten en water. Ik heb geen auto en als het kan doe ik alles te voet. Ik blijf er fit bij.
Mijn duurzame dromen
Ik zou nog willen reizen. Het liefst per trein. Mijn grote droom is om walvissen in hun natuurlijke omgeving te zien.
Ik word graag geholpen met
Ik kan hulp gebruiken bij klusjes in huis. Schilderij ophangen, plank bevestigen. Dat soort dingen.
Ik kan helpen met
Ik kan goed luisteren.
Mensen waarnaar Hettie op zoek is
Producten aangeboden door Hettie
Wensen van Hettie
Berichten van Hettie