Brenda Berkhout

Bewoner, Professional
Wie is Brenda?

Ik woon met mijn zoon van 6 op Ijburg, heerlijk aan de kade vlakbij het winkelcentrum, al 11 jaar woon ik op IJburg, en ik vind het een heerlijke woonplek. Ik maak graag contact, en probeer zoveel mogelijk van de mogelijkheden op IJburg gebruik te maken. Ik speel graag tennis en het Diemerpark is mijn achtertuin. 

Mijn werk en hobbies

Ik heb verschillende rollen en ben altijd in ontwikkeling.


Ik ben mijn hele volwassen leven werkzaam in de gezondheidszorg, bezig met het begeleiden van maatschappelijke en organisatorische veranderingen. In de praktijk betekent dit vooral mensen te inspireren, te begeleiden, te verbinden en nieuw gedrag aan te leren, gebaseerd op een gedragen visie en uit te voeren strategie. 


naast deze rol, ben ik al jaren bezig met coaching, en heb ook jaren als yoga en meditatie docente 'bijgeklust' . 


Ik ben dol op de natuur, wandelen, tennis, lezen, feestjes met vrienden. Ik geniet een groot deel van het voorjaar en de zomer van mijn caravan in Bussum, midden in het bos!

Mijn omgeving

ik vind het heerlijk dat ik aan de achterkant rust, zon en natuur ervaar. de voorkant is druk, en wordt steeds drukker... de ijburglaan... ik haat die weg... het lawaai, de viezigheid, dat zou beter kunnen. Ik vind dat we zo ontzettend veel puinhoop maken. Alles wat er op straat ligt... mensen vegen hun eigen straatje niet meer.... 


De bende bij de tramhaltes is een doorn in mijn oog... Ijburg kan nog groener en wat mij betreft minder autos...


maar hoe...

Mijn droom

ik heb veel bekenden op Ijburg, vrienden, kennissen, geweldige vrouwen, met wie ik graag om ga.


Tegelijkertijd constateer ik dat het lastig is om met heel ander soort vrouwen in contact te komen. De bubbel... 


Ik zou het fantastisch vinden als iedereen goed contact met zn buren heeft, en ieder een beroep op de ander durft te doen. Dat we zorgen voor elkaar, gewoon omdat dat fijn is, handig, en nodig.


En dat we zoveel mogelijk spullen met elkaar kunnen uitwisselen, en stoppen met kopen. Ik ben dol op de kringloop...


Ik maak me zorgen om het gedrag van de jeugd. Ik voel me regelmatig ongemakkelijk bij de brutaliteit in de AH, jongeren die provoceren, rommel maken, grote mond hebben, en ik durf niets te doen.


De fatbikes mogen verboden worden, zeker voor jongeren onder de 18 jaar.


het is gevaarlijk, ik durf mijn kind van 6 niet te laten fietsen op de fietspaden.