organisatie

Broedplaatsen Brug & Baggerbeest

Non-profit

Urban Resort opent in de lente/zomer van 2023 Broedplaats BRUG in het bruisende hart van IJburg en Broedplaats BAGGERBEEST in de stadswijk in wording: De Sluisbuurt (Zeeburgereiland). Beide zijn creatieve en culturele hotspots met hun eigen karakters. Urban Resort biedt op beide locaties werk- en atelierruimtes voor creatief en kunstzinnig Amsterdam.

-> Wij zoeken vanaf zomer 2023 invulling voor deze twee bijzondere nieuwe locates! 


BRUG
Maar liefst twintig jaar zullen de eerste twee verdiepingen van de nieuwe woontoren aan de IJburglaan dienen als creatieve hub voor de bewoners en bezoekers van het eiland. In Broedplaats BRUG komen kunst, muziek & technologie samen. In BRUG wordt er in 10 ateliers/werkruimtes gewerkt door huurders die zich op het snijvlak bevinden van maken – experiment – presentatie, in bijvoorbeeld de domeinen: technologie, nieuwe media en digitale kunst. Naast verschillende werkruimtes, is er ook één prachtige indrukwekkende multifunctionele ruimte op de hoek van het pand.  Deze prachtige ruimte is zeer geschikt voor publieke activiteiten en heeft een zichtfunctie aan de doorlopende winkelstraat. 

Check voor meer informatie onze website www.urbanresort.nl/BRUG


BAGGERBEEST
Wie op de westelijke punt van het Zeeburgereiland staat en naar de enorme zandwagens kijkt die eindeloos lijken te verplaatsen over de lege vlakte, zal zich nauwelijks kunnen voorstellen dat hier in de komende 15 jaar een nieuwe stadswijk verreist waar meer dan 11.000 mensen komen te wonen in gebouwen die soms honderd meter boven de grond uit torenen. Dit wordt de Sluisbuurt.

Het BAGGERBEEST wordt het allereerste gebouw van deze wijk en daarmee de pionier op de zandvlakte! Baggerbeest bestaat uit vier gebouwen. In totaal komen er 72 ateliers/werkruimtes, een horecagelegenheid en een multifunctionele zaal.


Check voor meer informatie onze website www.urbanresort.nl/BAGGERBEEST


 

Illustration
 
Deel dit: