organisatie

RIGHTABOUTNOW INC.

Non-profit

RIGHTABOUTNOW INC. (RAN INC.) is een interdisciplinair urban productiehuis | Urban performing arts centre. 


RAN INC. brengt een nieuwe generatie makers en artiesten voor het voetlicht door het produceren van toneelstukken, evenementen, tentoonstellingen en sociaal maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. We produceren voorstellingen en events en bieden een platform voor makers en performers voor wie de grote stad hun arena is en hiphop een essentiële bron.


We coachen en ondersteunen opkomende kunstenaars uit verschillende (sub)culturen en disciplines. Van muziek, hedendaagse kunst tot dans en theater. Als 'Centre for the Urban Arts' in Amsterdam geloven we in diversiteit als de basis voor artistieke innovatie en sociale ontwikkeling. 


RAN INC.  is opgericht door Marjorie Boston en Maarten van Hinte en is voortgekomen uit Made in da Shade. Made in da Shade was het theater gezelschap dat in 1992 werd opgericht en urban theater in Nederland introduceerde. Zij waren ook de oprichters van het MC theater, het legendarishe Amsterdamse podium en productiehuis waar urban theater, muziek en clubcultuur samenkwamen. 


 


 


 

Deel dit: