Organisatie

Factor IJ

Non-profit

Wij zijn Factor IJ, een kunstuitleen en culturele ontmoetingsplek in één. Ons platform nodigt je uit om kunst onderdeel te maken van je dagelijks leven. Onze unieke hedendaagse kunst- en designcollectie met ruim 4000 kunstwerken van voornamelijk Amsterdamse kunstenaars biedt volop inspiratie. Factor IJ maakt het mogelijk onderscheidende kunst en design te ervaren, te beleven en mee te nemen naar je eigen huis. Je huurt of koopt simpel en betaalbaar je favoriete kunstwerk en creëert hiermee je eigen persoonlijke sfeer in je woonomgeving.


Kunst verbindt
Kunst inspireert en verbindt. Factor IJ is dé plek waar dit gebeurt. In onze lichte en ruime locatie op Amsterdam IJburg slaan wij een brug tussen de verschillende kunstdisciplines en tussen liefhebbers van kunst en kunstenaars. Wij organiseren regelmatig kunstevenementen, exposities, workshops, jeugdactiviteiten en concerten. Factor IJ dient als springplank voor aanstormende talentvolle kunstenaars.


Inspiratie
We maken het je gemakkelijk om je in je huis te omringen met kunst en design die bij jou past. Thuis kun je op je gemak al onze kunstwerken bekijken via de online catalogus op onze website en met één druk op de knop een abonnement afsluiten en je kunstwerk naar keuze reserveren. Als je hulp nodig hebt, boek je een kunstconsult. Wij helpen je dan op basis van jouw eigen smaak en interieur met het kiezen van een verrassend kunstwerk dat helemaal bij je past. En als je toe bent aan een nieuw kunstwerk, dan ruil je het eenvoudig weer om.


Unieke verhalen
Kunst is een onmisbare factor in ons leven. Al onze kunstwerken zijn zorgvuldig geselecteerd en vertellen ieder hun eigen verhaal en dat van de maker. Kunst raakt hoofd en hart, geeft meer betekenis aan het leven en daagt je uit om de wereld met een bredere blik te bekijken. En hoe bijzonder is het om dit gewoon in je eigen huis te beleven. Hiermee maakt jouw kunstwerk ook deel uit van jouw unieke verhaal en onderstreept het je persoonlijkheid.


De IJ Factor
Bij Factor IJ kunnen mensen elkaar ontmoeten en genieten van de bijzondere kunstwerken uit onze collectie. Ook is het mogelijk om bij ons te werken onder het genot van een kopje kwaliteits koffie uit onze coffee corner en snelle wifi of een bijzonder cadeau te kopen in onze designwinkel. Je kunt je onderdompelen in een bruisende culturele omgeving die je uitdaagt en er onderdeel van uitmaken. Zo ervaar je zelf de IJ Factor in je dagelijks leven.

Illustration
 
Documenten
Deel dit: