Organisatie

Factor-IJ

Non-profit, Onderneming

Aan het eind van dit jaar zal Factor-IJ de deuren openen aan de Pampuslaan 11-19 op IJburg. Kunst is een belangrijke factor in het leven. Wij vinden dat iedereen; rijk en arm, jong en oud, het recht heef om kunst te kunnen ervaren en van kunst te genieten. Niet door daarvoor in de rij te staan voor het museum, maar gewoon in de buurt. Of nog beter; thuis! Laagdrempelig en betaalbaar en toch van hoogwaardige kwaliteit. Wij willen een breed publiek interesseren voor hedendaagse kunst en design omdat wij van mening zijn dat kunst net zo vanzelfsprekend voor ons zou moeten zijn als eten, drinken en ademhalen. Kunst laat ons schoonheid ontdekken, laat ons voelen, verbreedt onze blik op de wereld en laat ons verder kijken dan onze neus lang is. Kunst draagt bij aan een mooiere leef- woon- en werkomgeving en hoort dus wat ons betreft niet alleen thuis in een museum.


 


Factor-IJ kan teren op de enorme staat van dienst van haar voorloper CBK Amsterdam. Ruim 35 jaar was CBK Amsterdam dé presentatieplek voor hedendaagse beeldende kunst en design van Amsterdam Oost en een laagdrempelig cultuurcentrum met een breed publiek. Factor-IJ gaat het gedachtengoed van CBK Amsterdam vanaf eind dit jaar voortzetten aan de Pampuslaan op IJburg. 


Factor-IJ is een plek waar je van kunst kan genieten, kunst kan ervaren, kunst kan kopen, kunst kan maken én over kunst kan leren. Factor-IJ is een kunstuitleen en een presentatie-plek voor talent uit voornamelijk de Amsterdamse beeldende kunstscene en biedt met de designwinkel een platform voor Nederlandse en met name Amsterdamse designers. Factor-IJ organiseert tentoonstellingen, workshops, lezingen, rondleidingen, jeugdactiviteiten en concerten en dient als springplank voor aanstormende kunstenaars. De hedendaagse kunst- en designcollectie vormt het uitgangspunt voor de activiteiten.

Deel dit:
Contactpersonen van Factor-IJ