organisatie

De Buurtcirkel

Non-profit, Informele groep

Je wilt meer mensen leren kennen in jou buurt. Het lijkt je leuk om wat te gaan doen met anderen. En soms kun je wel een beetje hulp gebruiken.

Zelf kun jij ook iets betekenen voor een ander. Want iedereen is wel ergens goed in. Met Buurtcirkel ben je er voor elkaar. Je doet mee in jouw buurt. Zo leer je mensen in de buurt beter kennen. En je leert hoe je dingen zelfstandiger doet.

Een Buurtcirkel bestaat uit ongeveer 10 mensen uit dezelfde stadsdeel of wijk. In dit geval Oost/IJburg. Deze buurtcirkel is specifiek voor intellectuelen. De groep bepaald wat ze met elkaar gaan doen. Wekelijks bij elkaar komen voor koffie en elkaar leren kennen, uitstapjes met elkaar, film kijken, etc. Het is ook de bedoeling dat er een vrijwilliger bij komt. Dit is een enthousiaste buur uit dezelfde stadsdeel of wijk, die het leuk vindt om met groepen te werken en graag mensen aan elkaar verbindt. Daarnaast is er nog een buurtcirkelcoach, die het groepsproces op de achtergrond bij houdt en de vrijwilliger coacht. 


Er zijn 2 andere buurtcirkels in Oost voor iedereen, gericht op een wijk, namelijk Transvaal-/Oosterparkbuurt en Dapper-/Indischebuurt.


Vind jij het leuk om als deelnemer mee te doen of spreekt vrijwilliger worden jou aan, laat het ons weten!

Deel dit:
Contactpersonen van De Buurtcirkel