organisatie

Stichting Theatraal IJburg

Non-profit

Theatraal IJburg (Jeugdtheaterschool TIJ) ontwikkelt en organiseert al tien jaar kunstcultuur-educatie en media-activiteiten in Amsterdam-Oost. TIJ is een stichting zonder winstoogmerk met een klein kernteam en helder bestuur. Theatraal IJburg staat voor een kwalitatief kunstaanbod voor iedereen.

Met de Jeugdtheaterschool, de kunsteducatieve projecten binnenschools, BSO activiteiten, het festival “Spektakel op IJburg” en IJburgTV met een eigen zender, is TIJ stevig verankerd in de omgeving en als cultureel baken niet meer weg te denken uit Amsterdam-Oost.

TIJ Kunsteducatie
Wij willen graag zoveel mogelijk kinderen en jongeren laten kennismaken met theater. Wij vinden een ontmoeting met kunst voor ieder kind belangrijk. Daarom zijn wij op vele plekken te vinden: op basisscholen, in het voortgezet onderwijs, in de wijken en in ons eigen huis. Als cultureel ondernemer kiest TIJ bewust voor bereikbaar en betaalbare theatereducatie.

 

Achtergrond
Onze activiteiten zijn onder te verdelen in vier pijlers:

  • Jeugdtheaterschool TIJ - theaterlessen - spel, dans, muziek en media- voor iedereen tussen 4 en 16 jaar oud
  • Kunsteducatieve activiteiten- op basisscholen, voortgezet onderwijs en binnen de naschoolse- en buitenschoolse opvang. Twee keer per jaar theaterinstuif met gratis kennismaking lessen voor iedereen
  • Spektakel op IJburg- terugkerend theaterfestival voor de hele familie in het Diemerpark
  • IJburg TV- lokale internetzender die reportages maakt met IJburg bewoners die hart hebben voor hun wijk en waar zij hun expertise delen.