organisatie

Warm Welkom SET

Informele groep

Op 29 mei 2018 krijgen 180 jonge nieuwe IJburgers de sleutel van hun woning in het pand SET Amsterdam (kavel 13A), Om deze jonge mensen te ondersteunen en ze sneller hun weg te laten vinden in de wijk heeft een groep buurtbewoners de handen ineengeslagen om 'een welkom' voor te bereiden. Hieronder vindt u een korte samenvatting van de plannen. Als u zelf een idee hebt of als u zich wilt aansluiten bij een of meer van de geplande activiteiten stuur dan een bericht naar info@set-ijburg.nl.


Welkomstprogramma:


Een welkomstgebaar:


Hoe fijn is het als je op het moment dat je je sleutel krijgt van je nieuwe woning een bosje bloemen krijgt, een lief kaartje, en een korte ontmoeting met je nieuwe buren.


- Op 29 mei hangen IJburgse basisschool-leerlingen een welkomst-tekening op in het gebouw.
- Er wordt een welkomsttasje uitgereikt door buurtbewoners met eerste informatie over de wijk en een welkomstkadootje.
- Een uitnodiging om in de tijdelijke weggeefwinkel/markt spullen voor de nieuwe woning te halen en ‘oude buren’ te kunnen ontmoeten.


Weggeefwinkel


Na de markt blijft een tijdelijke weggeefwinkel in de ontmoetingsruimte van SET. In de tijdelijke winkel staat huisraad (keukenspullen, meubels, woonaccessoires en alle andere zaken waarmee je een huis kunt inrichten) en een koffie/thee hoek waar je even met wat buren kan praten. Naast een fysieke 'winkel' is er een digitale weggeefwinkel (zie home www.set-ijburg.nl) waar grote spullen zoals banken, bedden en matrassen van eigenaar kunnen wisselen. 


Weggeefmarkt


Op zaterdag 2 juni is er een Weggeefmarkt in en rondom SET voor iedere IJburger. Om niet alleen spullen van eigenaar te laten wisselen maar ook ontmoetingen te stimuleren is er ook een hapje en drankje. 


Huisraad inleveren?


Heeft u overbodige huisraad en wilt u dat doneren? Huisraad voor de weggeefmarkt kan vanaf 26 worden ingeleverd bij de ontmoetingsruimte van SET (BG). Data en tijden worden nog bekend gemaakt. Grote spullen kunt u digitaal aanmelden via de link op de homepage van www.set-ijburg.nl.


Waarom?


De welkomst-activiteiten zijn bedoeld om alle jongeren meteen vanaf de eerste dag welkom te heten op IJburg, de eerste ontmoetingen met hun buren mogelijk te maken en ze concreet te ondersteunen bij het inrichten van hun huis. Daarmee ondersteunen de activiteiten een snelle en duurzame integratie.


Meedoen?


Als u zelf een idee hebt of als u zich wilt aansluiten bij een of meer van de geplande activiteiten stuur dan een bericht naar buurt@set-ijburg.nl.

Deel dit: