Organisatie

Socius

Woningcorporatie

Socius is de beheerder van SET:

 

Een boost in integratie van statushouders

Gelijkwaardigheid voor alle bewoners

Prettig wonen voor iedereen

Voor alle bewoners een stap vooruit!

 

Zelforganisatie en zelfbeheer

Om voor iedereen een fijne thuisbasis te creëren, zullen we op zoek gaan naar bewoners die zich willen inzetten voor het opzetten van een community voor het project. Deze samenwerking tussen bewoners heeft als doel de integratie van de statushouders te bevorderen, en voor iedereen een fijne leefomgeving te creëren. Van élke bewoner verwachten we dan ook dat die zich als een goede buur opstelt naar zijn of haar medebewoners, zodat iedereen zich thuis voelt en openstaat voor elkaar.

Bewoners kunnen zich ook nog extra inzetten voor het project, zodat de community een groot succes wordt.  Dit kan op veel verschillende manieren, alle met een gepaste vergoeding. Deze extra inzet noemen wij zelfbeheer: alles wat door bewoners kán worden georganiseerd, wórdt door bewoners georganiseerd.

Het zelfbeheer bestaat uit het sociaal en het algemeen beheer van het project. Onder sociaal beheer valt alles wat nodig is om een fijne, veilige, schone en leefbare woonplek te creëren en te houden. Alle andere dagelijkse werkzaamheden noemen we het algemeen beheer. Dit is bijvoorbeeld de werving en selectie van nieuwe huurders, het afhandelen van onderhoudsverzoeken, het bijhouden van de e-mail en social media en de coördinatie van maatschappelijke initiatieven. Deze taken worden uitgevoerd door de leden van het beheerteam.

Beheerders worden opgeleid en begeleid door Socius, en worden beloond met een gepaste vergoeding. Voor dit beheerteam zijn we op zoek naar bewoners die actief willen bouwen aan de community. Bewoners die openstaan voor anderen, sociaal actief willen zijn en die bovenal hun verantwoordelijkheid nemen.