organisatie

Haptonomiepraktijk Amsterdam

Onderneming

Haptotherapie 

Haptotherapie is een vorm van persoonsgerichte therapie die je meer bewust maakt van jezelf. Je leert te luisteren naar je gevoel en eventuele reacties van je lichaam. Aanraken, praten en ervaringsoefeningen geven je een nieuwe kijk op jezelf.

Met haptotherapie wordt je bewust van je gedachten, gedrag en gevoelens in verschillende situaties. Daardoor ga je jezelf beter begrijpen. Je komt ermee met beide benen op de grond te staan: in het hier en nu. Het helpt je ook om beter voor jezelf te zorgen en keuzes te maken.
Haptotherapie helpt je om te herkennen of je je gespannen voelt, blij, verdrietig of angstig. Deze gevoelens horen allemaal bij jou. Ze bepalen of je je open opstelt of meer teruggetrokken en op je hoede. Haptotherapie maakt je vertrouwd met je gevoelens en gedragingen. Je gaat samen met de therapeut op zoek naar wat je nodig hebt om je “prettig te voelen”. Vervolgens moet je dit natuurlijk vertalen naar je dagelijkse leven en je omgang met anderen. Haptotherapie haalt het beste in je naar boven!

 

Video - hometraining

Video – hometraining (VHT) is professionele begeleiding met video-opnames en helpt gezinnen die te maken hebben met lastige situaties in de opvoeding. De videobeelden maken zichtbaar hoe de alledaagse omgang thuis in zijn werk gaat. Ook wordt duidelijk hoe de verschillende gezinsleden met elkaar omgaan en hoe ze communiceren. Elk gezin heeft hierin eigen gebruiken en patronen. Daaruit kun je ook leren in hoeverre de gezinsleden tevreden zijn over de gang van zaken en de manier van omgaan met elkaar. In het verlengde daarvan kan worden besproken wat er verbeterd kan worden. Met zulke analyses zijn al veel ouders en kinderen op weg geholpen!

 

Video - interactiebegeleiding

Video – interactiebegeleiding (VIB) wordt ingezet in professionele werksituaties van leerkrachten, groepsleidsters en andere professionals, met name om de communicatie tussen opvoeders en kinderen te verbeteren.

 

Je bent van harte welkom!

 * GZ Haptotherapeut: gecertificeerd sinds 2017 (Amersfoort Synergos, Nederlandse vakopleiding voor haptonomie

* Haptonomisch begeleider: gecertificeerd sinds 2016 (Amersfoort Synergos, Nederlandse vakopleiding voor haptonomie).

* Video-hometrainer: gecertificeerd sinds 2014 (AIT, Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling, Santpoort-Noord)

* Video-interactiebegeleider: gecertificeerd sinds 2009 (AIT, Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling, Santpoort-Noord)

 

twitter: @Anjade_Graaff
telefoon: 06 51145172