organisatie

Haptonomiepraktijk Sasja de Bie

Onderneming

Praktijk voor Haptotherapie en Zwangerschapsbegeleiding


 


Haptotherapie


Haptotherapie gaat over stilstaan bij je gevoel. Vaak proberen we problemen op te lossen met ons verstand en is er minder aandacht voor ons gevoel. Haptotherapie brengt dit weer in balans. Uiteindelijk zorgt het ervoor dat je beweging krijgt in een (vastgelopen) situatie, je fysieke klachten of het verwerken van een bepaalde gebeurtenis. Je voelt je vrijer en krachtiger en hebt meer rust in je hoofd.


Haptonomie helpt o.a. bij:  • burn-out of stressklachten

  • verbetering van je werkprestaties

  • het aangeven van je grenzen

  • lekkerder in je vel zitten

  • omgaan met angst, verdriet, agressie, vermoeidheid of onzekerheid

  • verwerken van een moeilijke gebeurtenis in je leven

  • lichamelijke (onverklaarbare) klachten


 


Haptonomische zwangerschapsbegeleiding


In deze begeleiding bereiden jullie je voor op de bevalling. We trainen het opvangen van de weeën, omgaan met pijn en andere dingen die aan bod komen bij het geboorteproces. Je leer je omgaan met de fysieke grenzen van je lichaam en hoe jij en je partner deze fysieke klachten kunnen verminderen.


Daarnaast is het contact maken met het kindje in de buik een belangrijk onderdeel van zwangerschapshaptonomie. Dit is belangrijk voor de hechting van je kindje. En vooral ook erg leuk!


Deze zwangerschapsbegeleiding is een individuele begeleiding die je samen met je partner doet. De sessies beginnen vanaf dat je je kindje voelt bewegen; ongeveer tussen de 20 en 24 weken. Er zijn zes sessies tijdens de zwangerschap en één sessie als het kindje is geboren. (Deze laatste sessie is inclusief de basisbeginselen van babymassage.)


 


 

Illustration
 
Deel dit: