Organisatie

IJMove

Non-profit

IJ-move is ontstaan door vier betrokken, creatieve en actieve moeders van IJburg, die op openbare basisschool Laterna Magica vele activiteiten voor kinderen hebben georganiseerd. Nu is het tijd om uit te breiden, want er lopen nog meer kinderen rond die zin hebben om leuke dingen te maken. De basisschool is gericht op eigen kinderen en wij hebben behoefte om meer naar de wijk te kijken.


Onze missie is om activiteiten aan te bieden waardoor groepjes jongeren samen iets creëren. We denken aan film, video, beeldende kunst en muziek. Onze ervaring is dat er genoeg kinderen hierin geïnteresseerd zijn, maar daar niet altijd direct mee in aanraking komen (hetzij door het gebrek van aanbod of vanuit achtergrond). Wij willen meer jongeren bereiken en iedereen een kans bieden om mee te doen. Samen toewerken aan een eindproduct en trots zijn op het resultaat, geeft plezier en zelfvertrouwen.


IJmove bestaat uit:


Sally heeft gewerkt als researcher voor oa Zomergasten, Nova en andere actualiteitenprogramma's. De laatste jaren schildert en schrijft zij en heeft een kinderpersbureau opgezet op basisschool Laterna Magica. Hier begeleidt zij kinderen van groep 6,7 en 8 bij het bedenken, filmen en monteren van een eigen tv programma.


Tinka werkt als studieadviseur aan de VU waar ze studenten begeleidt met studieplanningen, persoonlijke omstandigheden, studievaardigheden en loopbaankwesties. Daarnaast is zij journaliste en heeft een blad voor jongeren opgericht, reportages gemaakt voor kinderprogramma's en straatinterviews voor de VPRO. In Amsterdam Noord heeft ze in een buurtcentrum jongeren begeleidt bij het maken van een eigen krant: North Zone. Bij het kinderpersbureau zorgt Tinka dat de kinderen stukjes schrijven.


Judith is beeldend kunstenaar en muzikant. Zij heeft naast beeldend kunstprojecten het kerstorkest opgezet van obs Laterna Magica waar ongeveer 40 kinderen aan meedoen. Door haar veelzijdige creatieve achtergrond is zij in staat om ook kinderen die geen muziekinstrument spelen, een rol te geven in het eindproduct.


Renie heeft jarenlang lesgegeven op een basisschool, was producer van het ontwerpbureau voor Joop vd Ende Theaterproducties en werkt nu als zelfstandig pubercoach. Zij helpt jongeren hun gestelde doelen te bereiken door ze te leren plannen, keuzes te maken, grenzen aan te geven, effectief te communiceren, samen te werken, om te gaan met faalangst en/of te ontdekken waar je blij van wordt . Naast het creatieve proces kan zij helpen om jongeren te motiveren en te begeleiden bij het daadwerkelijk tot stand laten komen van een eindproduct.

Soort gezelschap
band
Illustration
 
Deel dit: