organisatie

HVO-Querido Martien Schaaperhuis

Non-profit, Zorginstelling

Het Martien Schaaperhuis is een ontwikkelingsgerichte woonvoorziening op IJburg in Amsterdam. Er wonen 60 volwassenen met een psychiatrische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblematiek, met de wens om uit te stromen naar een zelfstandige woning. We zijn harddrugsvrij en er zijn ook een aantal plekken voor bewoners met een forensische achtergrond.
Het is een open woonvorm. Dit betekent dat je je eigen sleutel hebt waarmee je altijd toegang hebt tot het pand en jouw kamer.


De begeleiding
Als bewoner van het Martien Schaaperhuis werk je samen met de begeleiders. Overdag zijn er woonbegeleiders aanwezig en in de nacht een nachtwaker met een begeleider in oproepdienst.


De begeleiding helpt je om zicht te krijgen op jouw leven. Hierbij vinden wij het heel belangrijk om samen te onderzoeken waar jij goed in bent en dit in te zetten om je traject tot een succes te maken. Om dit te bereiken maken wij gebruik van de krachtmethodiek.


Er wordt fasegericht gewerkt en hierbij wordt gebruik gemaakt van de doorstroomgids. Deze gids is een methode om te werken aan je traject naar een eigen huis. Samen met de GGZ-behandelaren ondersteunen wij je bij jouw ontwikkeling.


Wanneer je bij ons woont krijg je begeleiding op maat. Dit betekent dat we samen met jou kijken waar jouw doelen en ontwikkelpunten liggen. Hierbij kun je denken aan:  • Ondersteuning bij het huishouden

  • Het vinden van een passende dag invulling

  • Het op orde brengen van de administratie

  • Leren omgaan met je financiën

  • Trainingen op het gebied van wonen en persoonlijke ontwikkeling

  • Het vergroten van de sociale vaardigheden en uitbreiding van je netwerk


We bieden een mooie plek voor mensen die clean willen zijn en blijven. Er wordt nauw samengewerkt met de verslavingszorg om hierin te ondersteunen.


De locatie
We zitten in een mooi pand in de jongste buurt van Amsterdam. IJburg ligt wat afgelegen, maar tramlijn 26 brengt je binnen een kwartier naar het Centraal Station. Je woont in groepen van acht personen, die samen een keuken en woonkamer delen. Iedereen heeft een eigen gemeubileerde kamer met douche en wc. Aan de uiteinde van het gebouw liggen onze kopsekanten, die bestaan uit tweepersoons groepswoningen.


De Steigerstek
De Steigerstek is het restaurant van het Martien Schaaperhuis. Dit is een mooie plek om dagbesteding te volgen als je een toekomst wilt in de horeca sector. Dit restaurant is voor lunch en diner geopend voor bewoners uit het Martien Schaaperhuis en bezoekers.
Als bewoner krijg je het ontbijt gratis aangeboden.


Martien Schaaperhuis
Pedro de medinalaan 12
1086 XK Amsterdam
Telefoon (020) 314 04 00
Website: http://hvoquerido.nl/locaties/martien-schaaperhuis/


HVO-Querido
Eerste Ringdijkstraat 5
1097 BC Amsterdam
Telefoon (020) 561 90 90

Deel dit: