Bericht

Allerzielen (Ed Pelsterpark, Buurtkamer & Binnenwaai)

Geplaatst op 31 oktober 2015, 14:59 uur

'De doden niet verzwijgen
maar vieren om wie ze waren
en wat ze te vertellen hebben'

Wij nodigen je uit om op maandag 2 november van 19.00 – 21.00 uur op IJburg jouw dierbare overledene(n) te komen gedenken. We doen dit in een bijeenkomst met muziek, verhalen en rituelen, met een drankje en iets lekkers.

Om 19.00 uur starten we in de Binnenwaai met muziek. Daarna kun je kiezen voor verschillende programmaonderdelen, in de Buurtkamer en in de Binnenwaai. Op de gedenktafel kun je een plekje inrichten met een foto, een lichtje en wat je verder nog meebrengt. Bloemen en een gedichtentafel zijn aanwezig. De Verhalenman vertelt, je kunt knutselen, een brief schrijven en iemand leest buiten alleen voor jou een gedicht voor.

Met elkaar maken we een "boom van levende herinnering" met beelden, kleuren en woorden. Ook de kinderen kunnen hieraan meedoen. Vergeet niet even stil te staan op het gras tussen Ed Pelsterpark 2 & 8, voor de muziek of voor een gedicht. Om 20.45 uur houden we het bijzondere slotritueel, buiten rond het vuur: "Ik noem je naam".
Je bent van harte welkom!

Allerzielen op IJburg 2015 wordt georganiseerd door: Arni Hubbeling (De Binnenwaai), Harm Snel (Columbus IJ), Mariëtte Bos (Pijanostudio ) en Riekje van Osnabrugge (De Binnenwaai) m.m.v. veel andere IJburgers. Kijk voor actuele informatie op facebook: Allerzielen op IJburg 2015 (https://www.facebook.com/events/862015503881394/), http://halloijburg.nl/ en http://debinnenwaai.nl/

Deel dit: