Bericht

Nijntje en Turnz leren peuters en kleuters op IJburg beter bewegen met Beweegdiploma

Geplaatst op 16 oktober 2015, 15:08 uur

Nijntje en Turnz leren peuters en kleuters op IJburg beter bewegen met Beweegdiploma

Nijntje, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en Turnz Amsterdam Gymnastics gaan een meerjarig samenwerkingsverband aan met de ambitie om meer kinderen op IJburg tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs beter te leren bewegen. Turnz heeft met ingang van oktober 2014 het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU verkregen. De bekende kinderheld Nijntje is de ambassadeur van het Beweegdiploma.

Helène Ras, locatiemanager IJburg bij Turnz, is blij met het keurmerk: “Het keurmerk Beweegdiploma geeft onder andere aan dat wij lesgevers hebben die peuters en kleuters op een juiste en veilige manier laten zien hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat doen we in een leuke sfeer waarin spelenderwijs leren centraal staat. Na gemiddeld 20 uur ontvangen ze het Beweegdiploma met Nijntje erop en krijgen ze leuke badge van Nijntje.”

In juni 2013 werd tijdens het Groot NK Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam het Beweegdiploma geïntroduceerd voor kinderen van 2-6 jaar. Door middel van een toegankelijk en speels beweegprogramma leren kinderen in 20 uur spelenderwijs alle basisbeginselen van bewegen. Het is volgens Marja Kerkhof (managing director bij rechtenhouder Nijntje, Mercis)  geen toeval dat Nijntje als ambassadeur verbonden wordt aan het Beweegdiploma. “Goed leren bewegen is namelijk heel belangrijk en ontzettend leuk, maar niet meer vanzelfsprekend binnen onze maatschappij. Het stimuleren van een positieve leefwijze en kinderen spelenderwijs aansporen om te bewegen is waar het ons om gaat. Jong geleerd is oud gedaan. We zijn blij dat Nijntje daar aan kan bijdragen.”

Jaap Wals (directeur KNGU): “Wij willen met het Beweegdiploma een stimulans geven aan bewegen op jonge leeftijd nog voordat ze naar de basisschool gaan. Het belang van dit diploma voor de latere sportieve carrière en leefstijl wordt op aansprekende wijze benadrukt. Nijntje is bij uitstek een karakter dat zeer tot de verbeelding spreekt van peuters, kleuters en hun ouders en grootouders. Wij zijn bijzonder blij dat Turnz uit Amsterdam aan de slag gaat met het Beweegdiploma en wensen alle peuters en kleuters op IJburg veel beweegplezier!"

Wilt u uw peuter of kleuter aanmelden voor of wilt u meer weten over het Beweegdiploma bij  Turnz Amsterdam Gymnastics? Ga dan snel naar www.turnz.nl !

Over Turnz

Turnz Amsterdam Gymnastics (de nieuwe naam van Turning Spirit Amsterdam) is de grootste turnvereniging van Amsterdam, met vestigingen in drie stadsdelen. De recreatieve tak van de club heeft circa 1.000 leden, de selectie bestaat uit 160 turners (jongens en meisjes van 6-24 jaar) die op vrijwel alle nationale niveaus uitkomen. Turnz heeft sportieve ambities die reiken tot en met Olympisch niveau. Turnz biedt niet alleen turnen, maar ook ouder- en kind gym, kleutergym, turnen voor volwassenen, G-gym (aangepast turnen) en het snel groeiende streetrunning en tricking.

Illustration
 
Deel dit: