Bericht

Een kijkje achter de bouwhekken tijdens Dag van de Bouw!

Geplaatst op 30 mei 2024, 11:32 uur
Illustration

Bent u benieuwd naar wat er allemaal achter de bouwhekken gebeurt op Strandeiland? Op zaterdag 8 juni kunt u tijdens de Dag van de Bouw bij de bouwplaats van project IJburg een rondleiding krijgen. Ga mee en stel al uw vragen over de bouwactiviteiten!

De rondleiding wordt verzorgd door bouwbedrijf Mobilis. In opdracht van gemeente Amsterdam bouwt Mobilis op Strandeiland de Annemie Wolffburg en de Lee Millerbrug. Deze twee bruggen verbinden straks Haveneiland, Centrumeiland en Strandeiland met elkaar. Er is extra aandacht voor natuurinclusief bouwen. Zo krijgen de bruggen speciale nestmogelijkheden voor vleermuizen en zwaluwen.

 

Ook kinderen welkom

Tijdens de Dag van de Bouw kun je een kijkje nemen op de bouwplaats van project IJburg. In het infocentrum op de bouwplaats vind je meer informatie. Onderweg heeft u vanaf diverse uitkijkpunten elke keer een ander zicht op de bouw. Kinderen kunnen zelf gaan bouwen in de zaagloods!

 

Bereikbaarheid

We raden bezoekers aan om zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer te komen. Met bus 66 of tram 26 kunt u aan het eindpunt uitstappen en dan is het nog 5 minuten lopen naar het project. Parkeren is mogelijk, maar betaald.

 

Locatie: IJburg, Pampuslaan 499, Amsterdam

Tijd: 10.00-15.30 uur

De rondleiding is helaas niet geschikt voor rolstoelen en minder-validen.

 

 

 

Deel dit: