Bericht

Nieuw gebouw Stadgenoot met 66 sociale huurwoningen

Geplaatst op 23 januari 2024, 16:35 uur
Illustration

Maandag 22 januari is het nieuwe gebouw van Stadgenoot op IJburg officieel geopend. In het gebouw zijn 66 sociale huurwoningen. Daarnaast is er een broedplaats gemaakt, met de naam Brug.

Sociale huurwoningen
De 66 sociale huurwoningen verschillen in grootte. Er zijn 3-kamer appartementen voor kleine gezinnen, maar ook woonstudio’s voor jongeren. De hoogte in de woningen is hoger dan normaal. Dit zorgt voor een extra prettig leefruimte in de kamers. Op het dak is een gedeeld dakterras.

Broedplaats Brug
In het gebouw komt ook een broedplaats. Dit is een plek waar creatieve jongeren kunnen samenkomen. Hier kunnen zij zich laten enthousiasmeren en prikkelen door kunst, nieuwe media en muziek. In totaal komen er 10 ateliers. Ook Muziekschool Amsterdam komt in het gebouw. Dat het een creatief gebouw is, is ook te zien aan de gevel. Hierin zijn 136 voorwerpen als kunstwerk gebruikt.

Duurzaam gebouw
Het nieuwe gebouw van Stadgenoot bestaat uit een vorm die weer uit elkaar gehaald kan worden. Delen hiervan zijn opnieuw te gebruiken. Het appartementencomplex is flexibel in te delen. Zo zijn alle installaties verplaatsbaar waardoor extra ruimte ontstaat. Dit zorgt voor een toekomstbestendig gebouw dat zich kan aanpassen aan veranderingen voor wat er nodig is.

Contact
Denise Peroti, omgevingsmanager
d.peroti@amsterdam.nl
06 1069 8899

Deel dit: