Bericht

NIEUW BOEK OVER DE AVONTUREN VAN DE REDDERS VAN PAMPUS: DE PAMPUS PIONIERS

Geplaatst op 16 juli 2023, 21:49 uur
Illustration

IJburg, Almere, Pampus… ze zijn niet meer weg te denken. Je woont er, je werkt er of je gaat erheen voor een heerlijke dag uit. Toch is het niet altijd zo geweest. Eerst was er namelijk alleen maar water, geen land. Forteiland Pampus was eind 19e eeuw het eerst aan de beurt en (een stukje) zeegebied moest wijken voor het artificiële verdedigingseiland. 🏝️ Ruim een eeuw later werd het groter aangepakt en verrees Flevoland in de voormalige Zuiderzee en tot slot was IJburg aan de beurt. En dat groeit, zoals we weten, nog steeds.

Zonder ruimdenkers, durfdoeners en onverschrokken pioniers 💪 was het water water gebleven. Stuk voor stuk zullen deze doorzetters verhalen hebben die boekwaardig zijn. Toch is het eerder uitzondering dan gewoonte dat dit soort kronieken een lezerspubliek bereiken. Extra mooi dat er nu een nieuw boek verschenen is dat verhaalt over de zogenaamde Pampus Pioniers. 🤩

- - - - - - - - - - - -

Deze Gooise mannen gingen eind jaren tachtig niet voor het eerst nieuw land bewonen, maar wisten wel het eiland te redden van de ondergang en Pampus nieuw leven in te blazen. ❤️ Dat dit niet zonder slag of stoot ging, heeft Almeerder Sjoert Brevé (jawel, ook een pionier) nu levendig beschreven in zijn boek ‘Pampus Pioniers’.


Hij weet je als lezer geboeid mee te nemen op het buitengewone avontuur dat de Pampus Pioniers aangingen. Persoonlijke worstelingen, soms tegenstrijdige belangen, opmerkelijke mee- en tegenvallers, alles wordt van zeer dichtbij beschreven en gelardeerd met uniek fotomateriaal. ‘Pampus Pioniers’ is zeker bedoeld voor wie houdt van ongelofelijke maar waargebeurde verhalen, maar ook voor wie het pionieren – op welk gebied dan ook – in het bloed zit. 

- - - - - - - - - - - -

📘 Het boek is bij Pampus te koop in de museumwinkel op het forteiland, in het kantoorpand aan de Herengracht 67 in Muiden of online via pampus.nl/pioniersboek en kost €19,95 excl. verzendkosten.

Illustration
De Pampus Pioniers anno nu, aanwezig bij de boekpresentatie over hun avonturen
Deel dit: