Bericht

Goed nieuws: een tijdelijke locatie aan de Pampuslaan!

Geplaatst op 29 juli 2022, 09:34 uur
Illustration

Het was een wens van alle betrokken partijen: een ruimte op de Pampuslaan, waar activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud, waar bewoners samen kunnen komen, of in contact komen met bijvoorbeeld de gemeente of politie. We hebben goed nieuws. Er is een tijdelijke locatie!

Eigenaar Lieven de Stad verhuurt het pand aan de Pampuslaan 12-18 tijdelijk tegen een leegstand tarief aan de gemeente Amsterdam. U leest het goed: het is tijdelijk. Elke maand kan ons huurcontract worden opgezegd. Het pand wordt op de markt aangeboden voor verhuur. Zolang er geen huurder is gevonden, kunnen we gebruik maken van deze prachtige ruimte. Dit biedt dus mogelijkheden en wij zijn benieuwd of u gebruik wilt maken van de ruimte om iets te doen dat een positieve bijdrage levert aan de buurt. Dus, heeft u een idee voor de buurt, voor jong, oud en alles daartussenin? Wilt u dit in deze ruimte organiseren? Stuur dan een mail naar pampuslaan@amsterdam.nl. Alle ideeën worden verzameld en dan willen we hier een gevarieerd programma van samenstellen.

Samen voor de Pampuslaan
De Pampuslaan is een belangrijke straat op IJburg. Er zijn niet alleen veel woningen en een winkelgebied, maar de straat vormt straks ook de verbinding tussen de stad en de nieuwe eilanden. Potentie genoeg dus, maar helaas vinden zowel bewoners als ondernemers het niet altijd een prettige plek meer om te wonen, ondernemen of verblijven. Zo is er bijvoorbeeld veel (jeugd)overlast en is het winkelaanbod te eenzijdig. Maar ook horen we steeds vaker klachten over foutparkeren, vervuiling en onveilige verkeerssituaties. Met alle betrokkenen werken we samen om van de Pampuslaan weer een prettige, veilige en bruisende straat te maken. Meer weten over het project? Kijk op www.amsterdam.nl/pampuslaan.

Illustration
 
Deel dit:
1 reactie

Camilla Meijer

Fantastisch dat dit gelukt is!
Zou t niet n goed idee zijn om eens per kwartaal op een vast moment een buurtschouw te organiseren en na afloop daarvan in deze ruimte te bespreken wat er opviel en wat er nodig is om de Pampuslaan de bruisende verbinding te laten worden die t zal moeten worden? ;-)
di 2 augustus 2022 18:07
Wil je reageren? Meld je dan aan.