Bericht

Sluishuis, een icoon op IJburg

Geplaatst op 25 juli 2022, 12:01 uur
Illustration

Op woensdag 13 juli is het Sluishuis op IJburg officieel geopend. In het opvallende gebouw zijn 441 appartementen gemaakt. Het dak van dit iconische gebouw biedt uitzicht over de stad en het IJ. Van de 441 appartementen zijn er 369 voor huur. Een groot gedeelte van de huurappartementen valt onder middenhuur. De overige appartementen zijn koopwoningen.

Uitzicht over de stad
Het Sluishuis heeft een oplopende vorm. Hierin is een trap gemaakt die een gedeelte van de tijd publiek toegankelijk is. Op het dak kijkt u uit over Amsterdam, het IJ en het IJmeer.

Waterliefhebbers
Het gebouw is gemaakt voor echte waterliefhebbers. Rondom het gebouw is een lange steiger gemaakt, waar bewoners en bezoekers kunnen wandelen en waar boten en woonschepen aan kunnen liggen. Door de vorm van het Sluishuis is het gebouw aan de waterkant open. Dit biedt de mogelijkheid om met een boot de binnenhaven in te varen.

Duurzaam
Het Sluishuis wekt meer stroom op dan dat het verbruikt. Dit komt door de zonnepanelen, een warmtepompinstallatie en zeer goede isolatie. Het Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) is hierdoor -0,01. Ook bij de bouw is rekening gehouden met het milieu. Er zijn namelijk veel gerecyclede en herbruikbare onderdelen gebruikt.

Contact
Voor vragen kunt u contact opnemen met Carin Bosboom, omgevingsmanager van IJburg:

Telefoon: 06 8351 5465
E-mail: c.bosboom@amsterdam.nl

Deel dit: