Bericht

Sluishuis is af

Geplaatst op 4 juli 2022, 10:49 uur
Illustration

Vorige week is het Sluishuis door aannemer Besix/Vorm opgeleverd aan de nieuwe eigenaren. Dat betekent dat er de komende tijd enkele honderden nieuwe IJburgers bijkomen! Om de stroom van verhuizingen in goede banen te leiden hebben de nieuwe eigenaren, samen met de gemeente, een plan gemaakt om te voorkomen dat er teveel verhuiswagens tegelijk een plek willen op de Haringbuisdijk. Er is een rooster gemaakt voor de verhuizingen, zodat er per 4 uur maximaal 2 verhuiswagens tegelijk komen. Verder is er begeleiding ter plekke en in het gebouw om alles in goede banen te leiden. Ook aan de Zuiderzeeschool is gedacht; daar staat tijdens de starttijden van de school ook een begeleider namens het Sluishuis.
We verwachten dat medio oktober de grootste drukte met verhuizingen bij het Sluishuis voorbij is.

Er zijn nog wel een aantal werkzaamheden nodig aan de kades, de voetpaden en de rijweg om alles weer in oude staat te herstellen. Dat gebeurt de komende maanden. In 2023 wordt de rode container (Warmte Onderstation) op de IJburglaan bij het Sluishuis dan nog vervangen door een mooi ontworpen gebouwtje en daarna wordt ook dat gedeelte van de openbare ruimte rondom het gebouw heringericht. 

IJburg heeft met het Sluishuis een prachtige entree gekregen, waar ook andere IJburgers van kunnen genieten door bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan het dak of de steigers. Meer informatie kunt u vinden op https://sluishuis.nl/

 

 

 

Deel dit: