Bericht

Merlijn Gabel wint Poetry Slam Vrijburcht

Geplaatst op 26 juni 2022, 14:50 uur
Illustration

De Amsterdamse slammer Merlijn Gabel, die tegenwoordig in Brussel woont, heeft Poetry Slam Vrijburcht gewonnen. Hij vertegenwoordigt daarmee Amsterdam op de halve finale van de NK Poetry Slam, op 14 september in Utrecht. Tweede werd slammer Elianne van Elderen. Ze versloegen in de halve finale Ifar van Roodselaar en Myrthe Nauta. Theater Vrijburcht in IJburg was uitverkocht.

Deelnemers aan de jaarfinale kwamen uit de eerder gehouden voorrondes die plaatsvonden in Theater Vrijburcht en waaraan in totaal 18 dichters deelnamen. Daaronder waren Rogier Cornelisse, Desta Matla, Elianne van Elderen, Ifar van Roodselaar en Myrthe Nauta - die al eerder op het NK stond. De slam werd georganiseerd door organisator Pieter Stroop van Renen en slammer Sander Ausems. Dit was de eerste, geslaagde editie. Het publiek had het stemrecht. Yvette Neuschwanger van Poetry Slam Schiedam was stemadviseur.

Poetry Slam Vrijburcht is een van de regionale slams. Andere slams vaardigen ook een vertegenwoordiger af naar het NK. Het was dit jaar voor het eerst. Aan de overwinning is een cheque verbonden, en daarnaast een aantal optredens. 

Deel dit: