Bericht

Video: opening Strand IJburg

Geplaatst op 31 mei 2022, 13:59 uur
Illustration

Zaterdag 21 mei was de informatiemarkt en opening van Strand IJburg. Voor volwassenen en kinderen was er van alles te doen. Het leek wel het nieuwe Ibiza van Amsterdam, of zoals de bewoners het soms noemen: IJbiza. Dit is nu al een prima plek om te ontspannen, zwemmen of sporten en in de toekomst ook om te wonen.


Belangrijke thema’s kwamen aan bod: bereikbaarheid, bruggen en betrokkenheid en inspraak door bewoners. Ook was er informatie over de verschillende eilanden van IJburg. En lokale ondernemers kregen de kans om zich te laten zien.

8000 woningen
Het strand ligt nu al op de definitieve plek. Achter de bouwhekken komen in de toekomst 8000 woningen. Bekijk de video om te weten wat er allemaal op Strandeiland komt.

Strand IJburg open van mei tot oktober
Het strand is open van 1 mei tot en met 30 september. Tijdens deze periode is er toezicht van de reddingsbrigade. Ook zijn er strandconciërges aanwezig. U kunt bij de strandconciërge bijvoorbeeld een strandrolstoel lenen. In de periode dat het strand open is, zijn honden niet welkom op het strand.

Het Strandlokaal
Als u meer wilt weten over de ontwikkelingen op IJburg, bezoek dan Het Strandlokaal. Dit informatie- en ontmoetingscentrum zit op Pampuslaan 505. Het is open van woensdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Er is een expositie en er is ruimte voor buurtinitiatieven.

Contact
Over het strand
Marcia van der Hart, gebiedsmakelaar
m.van.der.hart@amsterdam.nl


Over ontwikkelingen IJburg
Carin Bosboom, omgevingsmanager
c.bosboom@amsterdam.nl 
06 8351 5465


Deel dit: