Bericht

Openbare verlichting op IJburg

Geplaatst op 18 november 2021, 15:03 uur

Op dit moment functioneert de openbare verlichting op IJburg niet goed. Op een aantal locaties schakelt de openbare verlichting te laat in, in de avond en schakelt te vroeg uit in de ochtend.

In sommige gevallen schakelt de openbare verlichting een uur te laat in. Bewoners hebben de gemeente hierover geinformeerd. Het probleem lijkt te ontstaan door een fout in het aansturingsmechanisme dat ervoor moet zorgen dat de lichtmasten gaan branden als het gaat schemeren en pas uitgaan als het 's ochtend weer licht is. 

Op dit moment wordt er hard gewerkt om te ontdekken hoe dit probleem ontstaat. De gemeente zet zich samen met een extern ingehuurde partij in om de in- en uitschakeltijden van de openbare verlichting zo spoedig mogelijk weer goed te laten lopen. We verwachten dat er eind deze week al verbeteringen zichtbaar zullen zijn op een aantal locaties.

1 reactie

Henk Hermsen

De afgelopen 3 jaar was de verlichting op Zeeburgereiland ook zeer onbetrouwbaar. Gedurende de winters (viel het meer op waarschijnlijk) brandde verlichting vaak helemaal niet. Wellicht dat Stadsdeel Oost ook iet structureels doet met de meldingen op Zeeburgereiland.
$comment.getLabel('datum')
Wil je reageren? Meld je dan aan.