Bericht

Kinderen van 8 t/m 10 jaar gezocht die willen stralen op het podium

Geplaatst op 27 september 2021, 16:32 uur
Illustration

Jeugdtheaterschool TIJ op IJburg is op zoek naar jong talent voor in haar Theaterklas 2 op woensdagmiddag!

Heb jij altijd al willen leren hoe je een voorstelling maakt? Of vind je het leuk om samen met een groep je fantasie de vrije loop te laten gaan?

 

Kom een gratis proefles doen voor Theaterklas 2 op IJburg!

Een proefles doen kan nog 29 september, 5 en uiterlijk 12 oktober.

Gratis voor stadspashouders

 

Beschrijving:

In Theaterklas 2 worden de leerlingen getransformeerd tot echte acteurs en theatermakers. Je gaat op ontdekkingsreis langs je eigen fantasieën, verhalen en ideeën en leert hoe je deze tot leven kunt brengen op het toneel. De vakdocenten geven je de middelen die je nodig hebt om dit te bereiken, waardoor presentaties en voorstellingen altijd beginnen vanuit de leerlingen!
Van september tot december werken we aan de vaardigheden van het toneelspelen. Je leert te transformeren, timen, hoe je kunt abstraheren, het ontwikkelen van scènes in verschillende speelstijlen en hoe je werkt en maakt vanuit improvisatie. Al deze skills doen tevens een beroep op je creativiteit en probleemoplossend vermogen.
Van januari tot juni duik je als een echte acteur teksten in en leer je te onthouden hoe en wanneer je het podium markeert tijdens een scène (mise-en-scène). Met deze vaardigheden zetten we samen een spetterende voorstelling neer in het theater.