Bericht

Start bouw Gerda Tarobrug op Centrumeiland

Geplaatst op 26 augustus 2021, 12:33 uur

In september starten we met de bouw van de Gerda Tarobrug. De Gerda Tarobrug (brug 2125) is de eerste brug tussen Centrumeiland en Strandeiland en komt aan het einde van de huidige Strandeilandlaan op Centrumeiland. De brug wordt gebouwd door aannemer Ballast Nedam Park & Connect.

Gerda Tarobrug
De brug is een ontwerp van Benthem Crouwel Architects. Alle bruggen op IJburg horen bij een familie, waarbinnen de ontwerpen van de bruggen zichtbaar bij elkaar horen. De Gerda Tarobrug hoort bij de familie van buitenwaterbruggen. Net als de brug tussen Haveneiland en Centrumeiland (brug 2030). Gerda Taro (1910-1937) was een Duitse oorlogsfotografe. Zij wordt beschouwd als de eerste fotografe, die aan het front stierf.

Planning
De bouw van de Gerda Tarobrugbrug duurt ongeveer 2 jaar. Geplande oplevering is voorjaar 2023.

Lee Millerbrug
Als de brug klaar is, stroomt het water van het IJmeer vanaf de zuidoever van Centrumeiland en Strandeiland onder deze brug door richting de Lee Millerbrug (brug 2080) en de IJburgbaai. De geplande start bouw van de Lee Millerbrug is in 2023. Lee Miller (1907-1977) was een Amerikaanse fotografe en fotomodel. Zij staat bekend als oorlogscorrespondente tijdens de Tweede Wereldoorlog. Lee Miller ontwikkelde zichzelf verder tot een bekende mode- en kunstfotografe.

Contact
Martijn Kruijf
06 5141 9935
M.Kruijf@amsterdam.nl

 

Deel dit: