Bericht

Renovatie hockeyveld AHC IJburg van start

Geplaatst op 21 juli 2021, 13:04 uur

Vanaf maandag 26 juli start aannemer CSC Sport met de renovatie van het middelste hockeyveld van AHC IJburg  op het Diemerpark. De aannemer maakt naast het clubgebouw met rijplaten een tijdelijke inrit voor werkverkeer vanaf het fietspad naar het hockeyveld. 

Om materiaal en materieel naar het werk aan- en af te voeren wordt er gereden over de Diemerzeedijk en het Waterkeringspad. Aan de aannemer is gevraagd om rustig te rijden en rekening te houden met het verkeer in het park. Daarnaast worden er tijdelijk waarschuwingsborden geplaatst en zetten we tijdens transporten verkeersregelaars in op het kruispunt met de Nesciobrug.

De werkzaamheden
De aannemer start met het verwijderen van de oude kunstgrasmat en de tegels die daaromheen liggen. De oude kunstgrasmat gaat naar een kunstgrasrecyclingsfabriek, de onderliggende foamplaten worden tijdelijk opgeslagen en later opnieuw gebruikt. Vervolgens zal de aannemer de bestaande onderlaag van lava egaliseren en afwerken. Half augustus wordt de nieuwe kunstgrasmat gelegd. Deze nieuwe kunstgrasveld is een waterveld die voor 60% uit Biobased garen bestaat.

Sproeiers
Ook de sproei-installatie rondom het veld passen we aan. De huidige sproeiers komen uit de veldrand omhoog. De nieuwe sproeiers worden aan het hekwerk vastgemaakt. Deze nieuwe sproeiers zijn effectiever in verbruik van water.

De werkzaamheden zijn op 1 september klaar.