Bericht

Renovatie hockeyveld

Geplaatst op 29 juni 2021, 13:47 uur

Deze zomer wordt het middelste hockeyveld van AHC IJburg gerenoveerd. Het hockeyveld ligt op  de voormalige vuilstortplaats “Diemerzeedijk”. Doordat de bodem onder het veld compacter wordt, is deze bodem  plaatselijk verzakt. Hierdoor is het veld op sommige plekken lager komen te liggen. Het hockeyveld is daarom niet meer bruikbaar.

De aannemer verwijdert het huidige kunstgrasveld. De onderliggende foamplaten worden daarna weggehaald en tijdelijk op het sportpark opgeslagen. Later worden ze hergebruikt.

Vervolgens zal de aannemer de bestaande onderlaag van lava egaliseren en afwerken.. Op de vernieuwde onderlaag worden dan de foamplaten weer neergelegd waarna er een nieuwe kunstgrasmat gelegd zal gaan worden. Deze nieuwe kunstgrasmat is een waterveld  en bestaat voor 60% uit biobased PE garen. Hierdoor voldoet het  hockeyveld weer aan de eisen van de KNHB.

Ook de sproei-installatie rondom het veld wordt bij de renovatie aangepast. De huidige sproeiers welke uit de veldrand omhoog komen, worden vervangen door sproeiers aan het hekwerk. Deze nieuwe sproeiers zijn effectiever in verbruik van water.

De verwachting is dat de aannemer de tweede helft van juli start met de werkzaamheden. Het veld zal dan naar verwachting eind augustus weer gereed zijn waarna AHC IJburg het veld weer kan bespelen.